fbpx
Népszerű témák

Gyakran Ismételt Kérdések

Amazon
Mesterkurzus
Általános
 • Angol LTD-vel mennyi és mely országokban (vagy esetleg földrészen) tudjuk értékesíteni a termékeinket?

  Amikor új piacokon szeretnénk értékesíteni akkor a legjobb, hogy nem kötelező új céget létrehoznunk, mert az LTD jó erre is. Tehát ha az USA-ban, vagy Európában vagy esetleg valamilyen keleti országban szeretnénk értékesíteni akkor nem kell új céget létrehoznunk, mert alkalmas erre az LTD is.

 • Napi szinten hány órát kell dolgoznom, hogy eredményes legyen az üzletem?

  Ezt nehéz megmondani, mivel kizárólag a tőled függ, hogy milyen ütemben tudsz haladni. Az elején (amíg tanulsz) időigényesebb lehet, azonban 2-3 hónap elteltével, amint megérted a folyamatokat, és beindul az üzleted, ez olyan heti szinten akár 1-2 napra és 3-4 munkaórára csökkenthető le.

 • Az NI Number-t kötelező megigényelnem?

  Nem kötelező, de erősen ajánlott. Ezzel nagymértékű adókedvezményhez juthatsz, ezért egy jó lehetőség! A megigényléséhez azonban ki kell utazni Angliába, és egy személyes interjút lefolytatni a job centre-ben, melyen megkérdezik, miért van rá szükséged.

 • A könyvelővel angolul kell kommunikálnom?

  Nem. A kurzusban ajánlunk egy magyar származású könyvelőt, aki Angliában él, és ott helyben rendelkezik könyvelőirodával. Így tehát magyar nyelven tudtok majd együtt dolgozni.

 • Mennyi a fenntartási költsége egy angol LTD-nek?

  A havi fix kiadások így néznek ki: £72 könyvelő, £25 Amazon havidíj, további kb. £40 a szoftverek (ezeket az információkat a kurzus tartalmazza). Összesen tehát olyan kb. 50 ezer forinttal kell számolni a kezdésnél. A szoftvereket nem muszáj rögtön az elején használatba venni, elég ha már vannak potenciális beszállítóid.

 • Csak Angliában érdemes beszállítót keresni vagy más országokból is?

  Elsősorban az angliai beszállítókat javasoljuk, de amint már megtaláltad az elsőket akikkel együtt tudsz működni akkor érdemes már más országban is megnézni az ajánlatokat. A vám egy nehezítő körülmény lehet, de ettől függetlenül még nagy potenciál vagy import/exportban is.

Ehhez a szóhoz nem tartozik egy kérdés sem.