fbpx

10 ok, amiért érdemes belevágni az Amazon FBA-be

Olyan üzleti lehetőséget keresel, ami szabadságot ad számodra? Ami által függetlenedhetsz anyagilag, és nem szól bele a főnököd abba, hogy mikor, mit és hogyan csinálj? Úgy hangzik, mint egy végső cél, igaz?

Az Amazonon történő értékesítéssel én pont ezeket tapasztaltam, így úgy döntöttem, hogy a mai bejegyzésben megosztom veletek a 10 legfontosabb érvet, amiért az Amazon FBA az egyik legjobb platform, ha az e-kereskedelem tagadhatatlan előnyeit szeretnéd kihasználni!

1. Alacsony induló költségek

Tévhit, az Amazon FBA csak a nagyobb indulótőkével rendelkezők játszótere! A többi, más jellegű vállalkozással ellentétben – valószínűleg mindannyian tudjuk, hogy mennyire költséges egy cég beindítása – egy Amazon üzlet megnyitható már relatíve kis összegből is. Kezdhetsz kicsiben, hiszen sokan vágtak bele már így – sikeresen.

Nagy eszközparkra sem lesz szükséged az alap irodai készleten kívül. Ha a későbbiekben bármi hiányzik, útközben mindent hozzáadhatsz, de a beindításhoz csupán az eladni kívánt termékek, egy számítógép és egy okostelefon fognak kelleni. Arról nem is beszélve, hogy nem lesz alkalmazottad, akinek fizetést kellene adnod és nem kell hirdetned sem, amik így még inkább csökkentik a költségeidet.

2. Rengeteg potenciális vásárló

Az egyik legfárasztóbb dolog egy új vállalkozás beindításakor az, hogy meghatározd, majd el is érd a kívánt célcsoportot, az ügyfeleket vagy vásárlókat. Ha az Amazonon értékesítesz, soha nem kell aggódnod a vásárlók miatt, hiszen ők nagy valószínűség szerint már rég az Amazonon shoppingolnak. A vállalat folyamatosan dolgozik a brandingjén és azon, hogy rendre új vásárlók csatlakozzanak a platformhoz.

Tehát kijelenthetjük, hogy az Amazon az a hely, ahol a lehető legtöbb potenciális vásárlót éred el. Neked csak annyit kell tenned, hogy beszerzed a vevők által kívánt termékeket, az Amazon pedig intézi a többit!

3. Amazon Prime

Nem hiszem, hogy túlzok, ha azt mondom, az Amazon Prime tagok a világ leghűségesebb vásárlói. Ezek a vevők boldogan fizetnek évi 119 dollárt az Amazon egyre növekvő számú Prime juttatásaiért. Korábban az egyetlen igazi Prime előny az kétnapos ingyenes szállítás volt. Ma már többek közt az alábbiakat foglalja magában a tagság:

  • A már említett kétnapos ingyenes napos szállítás
  • Ingyenes aznapi szállítás bizonyos régiókban
  • Ingyenes hozzáférés a Prime Video és a Prime Music streaming szolgáltatásokhoz
  • Exkluzív ajánlatok és folyamatos kedvezmények

Ennél jóval több konkrét juttatás van, így a vásárlóknak rengeteg oka van arra, hogy Prime tagok legyenek. Jelenleg kb. 100 millió Amazon Prime tag van világszerte, akik évente átlagosan 1400 dollárt költenek el az Amazonon. Ez több mint kétszerese a nem Prime-os vásárlók által elköltött 600 dollárnak. Ez a te FBA vállalkozásodnak is jó hír, hiszen, ha a vásárló mondjuk 2 napos ingyenes kiszállításra vágyik, akkor csak Prime-os termékek közül válogathat, amik közt te árud is ott lehet.

4. Nincs szükség saját weboldalra

Egy saját weboldal/webshop felépítése sok időt, energiát, utánajárást és pénzt igényel, viszont, ha az Amazonon értékesítesz, nem kell saját webáruházzal rendelkezned. Nincs szükség SEO-ra, e-mail listára stb. Az Amazon mindenről gondoskodik.

Még saját termékoldalakat sem kell létrehoznod az Amazonon! Valamennyi eladó ugyanazon a termékoldalon értékesít, így nem kell fényképezned vagy kulcsszavakat kutatnod. Csak akkor kell létrehozni egy termékoldalt, ha saját termékeiddel szállsz be. Az Amazon platform már rögtön az elején készen áll arra, hogy vásárlókat szerezzen és ezáltal pénzt termeljen neked!

5. Gyors pénzáramlás

Az Amazonon való értékesítés egyik óriási előnye, hogy szinte azonnal elkezdhetsz pénzt keresni, gyakran már néhány héten belül. Hogy néz ki ez a gyakorlatban? Első lépésben eldöntöd, hogy megalapítod az Amazon FBA vállalkozásod és ezt meg is teszed, utána létrehozod a kereskedői fiókodat és a beszállítóidat. Ezt követően:

1. nap – Találsz olyan termékeket, amiket eladhatsz

2. nap – Elküldöd ezeket a termékeket az Amazonnak

7. nap – Az Amazon megkapja a termékeidet, melyek nem sokkal később megjelennek a platformon

8–9. nap – A vevők elkezdenek nálad vásárolni

11. nap – Az Amazon pénzt ad neked az eladásaiból (az összeg általában kéthetente érhető el)

Képzeld csak el! Kevesebb, mint két hét alatt megtörténik az első eladásod és már érkezik is a nyereség a számládra… Lássunk néhány valós példát a gyors sikerre tanulóimtól!


6. Azonos feltételek mindenkinek

Az Amazon platformja egyenlő feltételeket kínál a nagy és az új, kicsi eladók számára. A vevő ugyanolyan valószínűséggel vásárol egy teljesen új eladótól, mint egy nagy, tapasztalt sellertől.

Ha a saját webshopoddal értékesítenél, soha nem tudnál versenyezni a nagyobb, ismertebb cégekkel, illetve senki sem venne észre a Google 37. oldalán. Az Amazonon a kisebb eladóknak ugyanazon lehetőségek állnak rendelkezésükre, minta nagyoknak, így akkor is kihasználhatod az FBA szolgáltatás előnyeit, ha csak kezdő vagy.

A lényeg, hogy amikor elkezdesz értékesíteni az Amazonon, nem kell, hogy több ezer termék sorakozzon fel nálad. Ha már van 20-30 eladható terméked, belevághatsz anélkül, hogy akadályokba ütköznél. A platform nem büntet azért, mert kicsiben indulsz, sőt!

7. A legjobb vásárlói élmények

Az egyik oka annak, hogy az Amazon ilyen népszerű, mert kiváló vásárlói élményt nyújt. Gyors kiszállítás, szuper könnyű visszatérítés, pontos, segítőkész ügyfélszolgálat – ezek mind hozzájárulnak a vevők és egyúttal az eladók elégedettségének növeléséhez.

Te biztosítod a termékeket, az Amazon pedig szinte minden mást kezel. Néhány, a rendszeren átcsúszó vevői e-mailtől eltekintve az Amazon gondoskodik a vásárlói megkeresésekről is. Ha a vevőnek problémája van egy megrendeléssel, vagy módosítani szeretné a szállítási címét, az közvetlenül az Amazonhoz fut be, nem hozzád. És ez még nem minden! Az FBA eladók számára is kezelik a visszatérítéseket. Ha a vásárló vissza akar juttatni egy terméket, akkor azt az Amazon raktárába küldi.

Az Amazon komplex szolgáltatást nyújt, mellyel mindannyian jól járunk, hiszen komoly terheteket vesz le a vállunkról.

8. Nincs szükség gyártásra

Személy szerint én nagyon szeretem eladni azokat a termékeket, amelyeket más emberek már létrehoztak és forgalomba helyeztek, hiszen egy termék gyártása sok idővel és pénzzel jár.

Miért kellene saját termékek gyártásába fogni, ha rengeteg olyan cikk van már a piacon, melyek könnyedén tovább értékesíthetők? Hagyd, hogy az ismert, népszerű, nagy cégek végezzék el a költséges gyártást, te csak élvezd az értékesítésükből származó profitot!

9. Kikezdhetetlen hírnév

Az Amazon nagyon jó hírnévnek örvend a vásárlók körében világszerte. Amikor a vevők az Amazont választják, feltétel nélkül bíznak abban, hogy hitelesített termékeket fognak beszerezni, hogy gyorsan megkapják azokat, hogy az online fizetés biztonságosan zajlik, továbbá, hogy nem kapnak spam e-maileket az eladóktól.

Valószínűleg te is folyamatosan találkozol olyan hirdetésekkel vagy rendszeresen kapsz olyan hírleveleket, melyek számodra érdektelen termékeket reklámoznak. Az Amazonnál ilyen nincs. Ráadásul, ha valaki a te FBA üzletedből vásárol, kihasználhatod a globális e-kereskedelmi platform hírnevének minden előnyét.

10. Helyfüggetlen életmód

Mivel nem kell közvetlenül a vásárlóknak szállítanod, a világ bármely pontjáról, akár útközben is folytathatod üzleti tevékenységedet. Akár teljes munkaidős Amazon FBA eladó is lehetsz, helyfüggetlen életmódot folytatva. Kényelmes és hatékony. Hogy miért?

Amikor egy megrendelés kifizetésre került és kész a kiszállítására, az Amazon intézi a kézbesítést. Gondoskodnak a megfelelő méretű dobozokról, leveszik a terméket raktáruk polcairól és fedezik a szállítási költségeket is.

Ez azt jelenti, hogy elegendő időd jut arra, hogy a vállalkozás pénzkereseti aspektusaira összpontosíts (pl. a készletvásárlás). Nincs több ügyfélszolgálati e-mail, visszatérítésekkel való szórakozás, postázás, dobozbeszerzés stb.

Vágj bele már ma!

Vágj bele már ma!Az FBA az egyik leginkább skálázható üzleti modell ma a piacon.Minél több készletet vásárolsz és küldesz be, annál több pénzt kereshetsz. Nem beszélve arról, hogy az Amazon alkalmazottai (és robotjai) a legtöbb munkát elvégzik helyetted, hogy neked csak a profitszerzésre kelljen csak koncentrálnod.

Ha még mindig kissé elveszel az Amazon FBA részleteiben (tudom, ez néha varázslatnak tűnik), akkor fordulj hozzám bizalommal, igyekszem minden kérdésedre választ adni. Ingyenes minikurzusom szintén segíthet felfedezni az Amazon FBA wholesale modell alapjait!

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.