fbpx

Amazon India – a lehetőségek piactere

amazon india_szoke balazs_amazon wholesale

Egyre többen keresnek lehetőségeket arra, hogy igénybe vegyék az Amazon Global szolgáltatásait. A CNBC szerint az Amazon India várhatóan 20%-kal járul hozzá az Amazon teljes növekedéséhez a következő öt évben. Ez azt jelenti, hogy ha szeretnéd kiterjeszteni Amazon wholesale vállalkozásodat, akkor az Amazon India platformja kiváló lehetőség lehet erre! Ismerd meg ezt a gyümölcsöző piacteret az alábbi cikkből!

India, hivatalosan Indiai Köztársaság, dél-ázsiai független ország, a Föld hetedik legnagyobb és második legnépesebb országa, fővárosa Újdelhi. A 28 államot és 7 szövetségi területet magába foglaló ország partjait délen az Indiai-óceán, nyugaton az Arab-tenger, keleten a Bengáli-öböl mossa.

Mi az az Amazon India?

Az Amazon.in a már jól ismert Amazon.com indiai változata. Összeköti a helyi fogyasztókat a márkákkal és kereskedőkkel, amelyek több mint 20 millió terméket értékesítenek a platformon. Természetesen ezek a termékek is különböző kategóriákba vannak sorolva, és a kitömött játékmackótól a drága, füstölt diófából készült gardróbszekrényig terjednek.

Az Amazon India több mint 300 000 regisztrált eladóval rendelkezik, többségük kis- és középvállalkozás. Az indiai piactéren is három üzleti modell áll az eladók rendelkezésére; retail arbitrage, wholesale és private label.

A wholesale esetében már bejáratott márkák (pl. Micromax, Funskool, Elle18 stb.) termékeit szerezheted be nagykereskedelmi áron, majd az Amazon.in-en értékesíted azokat.

Miért érdemes az Amazon India piacterét választani?

Minden üzleti döntésnek szilárd alapokon és a tények objektív értékelésén kell alapulnia. Ezért íme néhány ok, hogy miért érdemes fontolóra venned az Amazon Indián történő értékesítést:

Rengeteg vásárló egy helyen

Az Amazon.in több mint 100 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik Indiában. Az online piacteret havonta több mint 300 millióan látogatják. Az Amazon Indián történő értékesítéssel jelentősen növelheted vállalkozásod láthatóságát, és több száz, sőt, több ezer új vásárlóhoz juttathatod el termékeidet.

Az értékesítési volumen növelése

Az Amazon India felülete naponta legalább 150 000 megrendelést kap. Ez percenként egy rendelést jelent minden második eladónak, aki a piactéren értékesít. Ez egyáltalán nem rossz statisztika, ugye? És ha kiváló minőségű terméket kínálsz a vásárlóknak, az még inkább emelheti a keresletet.

Alacsony a belépési küszöb

Szinte bárki eladóvá válhat az Amazon India felületén. Nincsenek különleges követelmények a piactérhez való csatlakozáshoz. Mindez lépésekre lebontva így néz ki:

1. lépés: Regisztrálj az Amazon India-ra!

2. lépés: Döntsd el, mit fogsz eladni!

3. lépés: Adj terméket Amazon India Seller Centralhoz

4. lépés: Válasszon egy teljesítési módot (pl. FBA)

Alacsony verseny

A lenyűgöző számok ellenére az Amazon India még mindig jóformán a kialakuló szakaszban van, így sokkal több tered van a növekedésre. Most még időben vagy, hiszen a verseny még nem annyira kiélezett!

Világszínvonalú ügyfélszolgálat

Az Amazon FBA programja kiváló vásárlási élményt kínál a vevőknek, továbbá gyors szállítást és problémamentes visszaküldést ígér. Még jobb, hogy az eladók munkáját is megkönnyíti azáltal, hogy az egész teljesítési folyamatot lebonyolítja helyettük, így te a vállalkozásod fontosabb területeire összpontosíthatsz.

Kifizetődő az Amazon Indián eladni?

Tavaly több mint 4000 eladó haladta meg a 10 millió ₹ értékű értékesítést az Amazon Indián. További 7036 eladó kapott több mint 1 millió ₹ értékű megrendelést csak a 2020-as Great Indian Festival során. Vagyis: Amazon India felületén történő értékesítés rendkívül jövedelmező lehet, ha jól csinálod!

Melyik termék fogy a legtöbbet az Amazon Indián?

Az Amazon India vezet egy bestseller szekciót, ahol felsorolja az egyes kategóriák legkelendőbb termékeit. Ez óránként frissül. Csak néhány a legkeresettebb termékek közül:

  • Könyvek gyerekeknek
  • Elektronikai kütyük
  • Pelenkák
  • Bőr pénztárca férfiaknak
  • Kókusz hajolaj
  • Mikroszálas törölközők autókhoz
  • Esőkabát
  • Többcélú laptop asztal

Ha szeretnéd még időben kihasználni az Amazon India platformjában rejlő lehetőségeket, vágj bele az Amazon wholesale-be! Ha pedig szeretnéd jobban megismerni annak alapjait, regisztrálj ingyenes minikurzusomra!

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.