fbpx

A sikeres Amazon eladók 5 pontja

sikeres amazon eladók_szoke balázs_balazs szoke

Az Amazon wholesale-ben töltött évek alatt világossá vált számomra: egyértelmű különbségek vannak a sikeres Amazon eladók és nem sikeres Amazon eladók között. Az, hogy már az első naptól kezdve bevételt generálsz, vagy hosszú hónapok, akár évek alatt is csak vegetálsz, néha kis dolgokon múlik. A következőkben összeszedem azokat a tulajdonságokat, amiket a sikeres Amazon eladók kapcsán tapasztaltam, hogy te is el tudj kezdeni ebbe az irányba haladni!

A sikeres Amazon eladók minden nap dolgoznak

Az Amazon wholesale üzleti modell kezdetben sok időt és erőfeszítést igényel. Azt szoktam mondani, hogy ez egy könnyen skálázható terület, viszont „valódi munka” szükséges ahhoz, hogy szintet léphess. Ez nem azt jelenti, hogy látástól vakulásig felette kell ülnöd, de érdemes célokat kitűzni és mindennap építgetni a vállalkozást.

Sokszor egy párórás elmélyült feladatvégzés is elég. Ennek köszönhetően a későbbiekben eljuthatsz oda, hogy már kevesebb munkával is jó eredményeket érsz el, sőt, növekedési pályára állsz.

Csapatban működnek

A sikeres Amazon eladók sokat dolgoznak, de ez nem jelenti azt, hogy minden munkafolyamatot ők végeznek. Üzleti tevékenységtől függetlenül egy jól teljesítő vállalkozás alapítója/vezérigazgatója nem tud minden feladatot egyedül ellátni. Az építkezés szempontjából pedig nem is igazán gyümölcsöző ez, hiszen ritkán fordul elő, hogy valaki mindenhez is ért. Kezdetben nyilván magányos farkasként fogsz építkezni, de a későbbiekben érdemes együttműködni más vállalkozókkal, szabadúszókkal.

A feladatok delegálásával a cél az, hogy az időd, energiád nagy részét olyan folyamatok optimalizálására fordítsd, mint például termékek beszerzése, kapcsolatok kiépítésére a beszállítókkal, új piacok felfedezése stb.

A valódi problémákra összpontosítanak

Véleményem szerint az, hogy vállalkozóként vagy egy vállalkozás tulajdonosaként hogyan kezeled a problémákat, meghatározza a sikereidet. Minden vállalkozásnak vannak problémái. Van, amire megéri figyelmet fordítani, és van, amire nem vagy nem olyan mértékben (a kisebb gondok megoldását érdemes másra bízni, hiszen ezért is dolgozol csapatban, ugye).

A sikeres Amazon eladók tudják, hogyan kell a felmerülő nehézségeket fontossági sorrendbe állítani, és azokra a lehető leggyorsabban megoldásokat találni. Az igazság az, hogy a legtöbb „probléma” nem valós. Inkább egy bökkenő, amit rövid idő alatt el lehet hárítani. Fontos, hogy te csak azokra koncentrálj, amik a vállalkozásod jövőjének szempontjából kiemelten fontosak, a többiben kérd a munkatársak segítségét!

A skálázhatóságot veszik alapul

Úgy gondolom, hogy már a vállalkozás beindítása előtt látnod kell a skála bizonyos fokait; azt, hogy honnan hová szeretnél elérni és azt, hogy milyen út vezet a célig. Természetesen a korai szakaszban még türelmesnek kell lenned, és a növekedésbe sok külső tényező is beleszólhat, de azt látom, hogy akik a skálázhatóságot veszik alapul, sikeresebb vállalkozók lesznek.

Ne azon aggódj, hogy tökéletesen működik-e a vállalkozásod adott pillanatban vagy sem. Az lebegjen előtted, hogy mi a következő lépés és hogyan tudsz növekedést realizálni azokkal az eszközökből, amikkel rendelkezel!

A számok alapján hoznak döntéseket

A sikeres Amazon eladók a számok és nem az érzelmek alapján hoznak döntéseket.

Sokszor a kevés értékesítési tapasztalattal rendelkező vállalkozók az úgynevezett megerősítő elfogultság hibájába esnek; ez az a tendencia, melyben az újonnan szerzett ismereteket a meglévő hiedelmek vagy elméletek megerősítéseként értelmezik. Például megnéznek egy YouTube videót vagy olvasnak valamit egy Facebook csoportban, és új eladóként az ott megfogalmazottakat veszik alapul, mert az számukra is szimpatikus érv, vélemény. Ez sokszor tévútra vezet.

A tapasztalt megértik, hogy néhány dolog nyilvánvalóan nem látható előre, ezért inkább a számokra, statisztikákra, kimutatásokra hagyatkoznak. Ezek adottak a kezdő eladók számára is, így javaslom, te is inkább ezekkel foglalkozz és tanulj mások hibájából!

Ha készen állsz arra, hogy te is sikeres Amazon eladóvá válj, akkor első lépésként regisztrálj ingyenes minikurzusomra, ahol bevezetlek az Amazon wholesale alapjaiba!

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.