fbpx

Amazon FBA – Te miért nem vágsz bele?

amazon fba_szőke balázs_balazs szoke

Előfordul, hogy valaki nagyon vágyik arra, hogy végre ő is megtapasztalja az Amazon FBA nyújtotta előnyöket és elkezdje építeni saját vállalkozását, de egyszerűen nem mer belevágni. Most az ezzel kapcsolatos leggyakoribb dilemmákat vázolom fel, és közben igyekszem megoldókulcsokat is hozni. Lássuk!

FÉLELEM: Nem tudok annyit, hogy saját Amazon FBA vállalkozást indíthassak.  

MEGOLDÁS: Tanulni mindig tudsz!

Rengeteg helyen lehet tanulni az Amazonról – van, ahol térítés ellenében, és van, ahol akár ingyen. Ne hagyd, hogy az ismeretek hiánya az inaktivitás mentségévé váljon!

A legjobb forrás az Amazon FBA vállalkozás indításához szükséges alapvető ismeretekhez az Amazon irányelvein belül található. Olvasd el, értelmezd és ha kell, fuss neki többször!

Amennyiben az alapokra vagy kíváncsi, ingyenes minikurzusomat ajánlom figyelmedbe, amelyet azoknak hoztam létre, akik még most ismerkednek az Amazon wholesale-lel!

FÉLELEM: Nem tudom, hogy milyen termékekkel lehetnék sikeres a piacon.

MEGOLDÁS: Remek helyek találhatók új készletek felfedezéséhez!

Létezik az az alapdilemma, melyszerint, ha olyan terméket értékesítesz Amazon FBA üzletedben, melyre kicsi verseny, akkor mivel nagy valószínűség szerint ismeretlen a piacon az adott termék, alig lesznek eladásaid. Ugyanakkor, ha olyan tételekkel próbálkozol, melyekre túl nagy a kereslet, fennáll a veszélye, hogy leszűkül a mozgástered.

A legjobb, ha olyan termékeket választasz, amelyekre normál verseny folyik, hiszen idő- és pénzkidobás lenne a túl népszerű vagy a szinte egyáltalán nem keresett tételekkel foglalkozni… Azt tanácsolom továbbá, hogy lehetőség szerint kerüld a túl olcsó termékeket, mert azokon kevesebb lesz a hasznod, illetve nagyon sokat kell belőlük eladnod, hogy megérje hosszabb távon is értékesíteni őket. Egyszerű, kisebb termékekben gondolkodj, és olyan tételekre mondj igent, amit nemcsak te kedvelsz, de vélhetően potenciális vevőid is fognak. Végezz kutatásokat, hogy megtaláld a számodra legjövedelmezőbb termékkategóriákat!

FÉLELM: Nincs elég pénzem az Amazon FBA vállalkozás elindításához.

IGAZSÁG: Való igaz, hogy némi tőke kell ahhoz, hogy beinduljon a biznisz, de sok vállalkozástól eltérően, amelyek előzetesen nagy befektetést igényelnek, az Amazon FBA-val viszonylag kis összeggel is el tudsz indulni.

Ahhoz, hogy elkezdhess értékesíteni az Amazonon, nincs szükség gigászi induló tőkére. Ez abból is adódik, hogy ha az Amazon wholesale-t választod, nem kell költened az online marketingre, a weboldal elkészítésére, grafikai tervezésre és egyebekre. Az üzletedet elindíthatod melléktevékenységként is anélkül, hogy rengeteg időt, pénzt szánnál rá. Így addig, amíg nem forr ki a végleges elképzelésed az Amazon FBA vállalkozásodról, tesztelni tudod a benned rejlő vállalkozói szellemet, illetve behatóan megismerheted a platform sajátosságait.

De! Akárhogy is nézzük, azért ez mégiscsak egy üzlet, ami ráadásul nem kevés bevétellel kecsegtet, így természetesen némi induló költséggel számolni kell. Ezek pedig az alábbiak:

  • Amazon havidíj – £25/hó (professzionális fiók esetében)
  • VPS, azaz virtuális magánszerver – kb. 3500 Ft/hó (az összeg változó, de nagyjából ennyire kell számítanod)
  • Szoftverek – kb. $40/hó
  • Könyvelési díj: £72/hó
  • Prep center: £15-30/hó
  • Telefonszámla kb. $10/hó
  • Egyéb költségek, melyekre nem minden esetben kell számolni, igényfüggő; pl. fordítási díj kb. 10 000 Ft
  • Első készletre szánt MINIMUM javasolt pénzösszeg: kb. 500 000 Ft. – ha nyugodtabban és stabilabban szeretnéd indítani, akkor a készletre szánt első befektetésed magasabb legyen!

FÉLELEM: Egyszerűen nem vagyok benne biztos, hogy meg tudom csinálni.

IGAZSÁG: A kudarctól való félelem visszavethet, de a jó hír, hogy ez a mindset megváltoztatható!

Ha korábban már volt egy vagy több vállalkozásod, de sajnos egyik sem hozta el számodra a várt sikert, le kell választanod a kudarcot magadról ahhoz, hogy tovább léphess. Lehet, hogy korábban elbuktál, de érdemes azt tudatosítanod magadban, hogy a kudarc egy esemény, nem egy személy. Nem te vagy az „örök vesztes”, hanem egyszerűen csak akkor, abban a helyzetben nem úgy jött ki a lépés, ahogy kellett volna. Ha ezt sikerült megértened és helyére tenned, a következő lépés az, hogy tanulj ebből!

Amikor bármilyen új vállalkozásba kezdünk, olyanok vagyunk, mint egy kisbaba, aki járni tanul. Lehet, hogy néhányszor elesik (valójában nagyon sokszor), de ösztönösen nem adja fel. Akárhányszor elesik, felkel és megpróbálja újra, míg végül járni kezd. Aztán jöhet a futás. Aztán a rövidebb vagy hosszabb pihenés. És így tovább. Valahogy így működik az Amazon FBA üzlet is.

Tehát bármi is vet vissza attól, hogy belevágj az Amazonba, gondold most át újra a dilemmáidat! Ha segítségre van szükséged, tudod, hol találsz! (Ne feledd, ingyenes minikurzusom is itt lesz mentőövként, ha képbe szeretnél kerülni az alapokkal kapcsolatban!)

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.