fbpx

Amazon France: lépj egy következő szintre vállalkozásoddal!

amazon france_amazon wholesale_szoke balazs

Szeretnéd bővíteni vállalkozásodat, így egy erős piacot keresel, de inkább Európában értékesítenél? Akkor az Amazon France-t ajánlom figyelmedbe. Lássuk, miért lehet számodra profitábilis ez a kétségtelenül erős piactér!

Mi mindent ígér Franciaország?

Franciaország fejlett gazdasággal rendelkezik és nagy vásárlóerővel bír, aminek köszönhetően az e-kereskedelem óriásit lépett előre az utóbbi években. A francia e-kereskedelem értéke 2019-ben 114,4 milliárd dollárra emelkedett, és az előrejelzések szerint 2025-re mintegy 203,5 milliárd dollárt fog elérni.

A digitális vásárlók száma Franciaországban folyamatosan növekszik, 2020-ban a lakosság 70,7%-a vásárolt online. Érdekes tény, hogy az eCommerce Foundation jelentése szerint a francia vásárlók 60%-a a bizalom hiánya miatt nem vásárol külföldi weboldalakon. Ez azt jelenti, hogy nem tudod teljes mértékben kiaknázni az ország nyújtotta lehetőségeket, ha nincs egy helyi, francia nyelvre fordított platform, amin elérheted közvetlenül a vásárlókat.

A francia e-kereskedelem növekvő jelentőségének kulcsfontosságú jele, hogy az Amazon is felfedezte magának az országot.

Amazon France: Jeff Bezos is meglátta a potenciált benne

Az Amazon 2014 óta a Colis Prive nevű francia logisztikai vállalat 25%-ának tulajdonosa, és 2016-ban kísérletet tett a vállalat közvetlen megvásárlására is. A globális online piactér 2016-ban Párizsban elindította aznapi kézbesítési szolgáltatását, az Amazon Prime Now-t, mindezeken felül az Amazon „beköltözött” a francia élelmiszerboltokba is.

Egyértelmű tehát, hogy a vállalat a második legnagyobb európai országot nagy lehetőségnek tekinti.

Az Amazon France az ország legnépszerűbb e-kereskedelmi webhelye – havonta mintegy 19 millió látogatót vonz. Értelemszerű ugyanakkor, hogy az Amazon itt nem annyira domináns, mint az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. Ez annak is köszönhető, hogy több helyi e-kereskedelmi vállalat szól bele a versenybe. Ettől függetlenül az Amazon France remek lehetőség lehet, ha egy stabil második piacteret keresel vállalkozásodnak.

Hogyan vágj bele?

A nyelven és a lokalizáción kívül az Amazon.fr lényegében ugyanaz, mint bármely más Amazon piactér. Ha már térségben is értékesítesz, akkor tudod: egy egyszerű regisztrációval igénybe veheted az Amazon egységes európai platformját, amely közvetlen hozzáférést biztosít az Amazon franciaországi, németországi, spanyolországi, olaszországi, lengyel és egyesült királyságbeli piacteréhez.

A havi látogatószám tükrében az Amazon France-hoz való csatlakozás viszonylag könnyű profitnövelési lehetőséget jelent számodra. Egy fontos lépés azonban elmaradhatatlan az induláshoz: az adatok lefordítása francia nyelvre. Ehhez szabadúszókat, de fordító irodákat is alkalmazhatsz.

Hogy mire van még szükség a kezdetekhez, arról a Seller Central információi alapján tájékozódhatsz.

Érdemes számba venni azt is, hogy a francia adóhatóság az eladó adatait felhasználhatja annak értékelésére, hogy az adott eladó megfelel-e a francia adókövetelményeknek. Ha úgy találják, hogy az nem felel meg az előírásoknak, arra utasíthatják az Amazont, hogy függessze fel az eladó Amazon.fr fiókját, így megakadályozva őt abban, hogy franciaországi vásárlóknak értékesítsen. Erről bővebben ezen az oldalon tudsz informálódni.

Néhány tényező, amit tarts szem előtt:

  • Helyi törvények, korlátozások: bár az Amazon globális értékesítési programján keresztül könnyedén adhatsz el termékeket, a te felelősséged, hogy checkold, a termék megfelel-e az összes francia törvénynek. Ha nem jelentkeztél be az FBA-ba, akkor a vámkezeléssel és a termék visszaszolgáltatással is foglalkoznod kell, miközben a helyi nyelven kell támogatást kell nyújtanod a vásárlóknak.
  • Különböző vásárlási magatartás: A fogyasztók magatartása országonként nagyon eltérő. Termékkutatást kell végezned lokalizált adatok alapján, hogy megtaláld a tökéletes eladni való cikkeket Franciaországban.
  • Tiszta lap: jó, ha figyelembe veszed, hogy a termékekkel kapcsolatos vélemények, értékelések nem vihetők át egyik piacról a másikra. Ez azt jelenti, hogy az Amazon France-on tiszta lappal indulsz, amikor elkezded értékesíteni a termékeidet.

Ha elakadtál vagy ha tanácsra van szükséged az Amazon wholesale fiókoddal kapcsolatban, keress bizalommal elérhetőségeim bármelyikén, vagy regisztrálj ingyenes minikurzusomra!

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.