fbpx

Amazon freelancer lennél? Kezdd el most!

amazon freelancer_szoke balazs_amazon wholesale

Utálod a hétfőket? Nem bírod elviselni a főnöködet, aki folyamatosan mikromenedzsel téged? Régóta arról álmodozol, hogy szabadúszó leszel? Meg tudlak érteni. Kockázatok nélkül nincs siker, de ha követed az alábbi 5 tippet – és persze kellően kitartó vagy -, akkor mint Amazon freelancer a magad ura lehetsz, miközben megteremtheted magadnak az anyagi biztonságot. Lássuk, hogyan!

Nem muszáj egyből kilépned!

Sokakban él az a tévhit, hogy ahhoz, hogy Amazon freelancer karrierbe kezdjenek, előbb ki kell lépniük a munkahelyükről és azonnal bele kell csapniuk a lecsóba. Nos, ez nem feltétlenül van így. Sőt, érdemes a felmondás előtt utána járni pár dolognak az Amazon wholesale kapcsán (ehhez ajánlom figyelmedbe Amazon minikurzusomat), megismerni a piactér sajátosságait, a termékkínálatot, a beszállítói hálózatot, illetve pénzt gyűjteni. Ha eldöntötted, hogy belevágsz, előbb edukálódj és alapozd meg a freelancer karriered, és csak aztán lépj! Egyesek párhuzamosan, csak részmunkaidőben foglalkoznak az Amazon vállalkozásukkal, ami szintén járható út, bár, ha komolyan gondolod az építkezést, később érdemes több energiát, időt fektetni a biszniszbe.

Válassz egy célt, ami megijeszt!

Tény, hogy az Amazon wholesale első körben ijesztő lehet és bonyolultnak tűnhet. De ugye te sem gondoltad azt, hogy egy ilyen vállalkozás, ami ekkora profittal kecsegtet, végtelenül egyszerű lesz? Az, hogy mennyire összetett és mennyi utánajárást igényel az Amazon, az egyénenként, üzletprofilonként változó. Nem kell mindent egyszerre megismerned és megértened ahhoz, hogy elkezd az értékesítést a piactéren, – ahogy fentebb említettem – előbb az alapokkal érdemes tisztában lenned. Kérdéseid, aggodalmaid, félelmeid mindig is lesznek, ettől leszel sikeres vállalkozó. Ezek ne tántorítsanak el attól, hogy belevágj!

Legyen megtakarításod!

Amazon wholesale vállalkozás indításához nem kell, hogy millióid legyenek! Bár hogy minél többet szánsz a bizniszre, annál többet fogsz kivenni belőle. Továbbá bármikor beüthet a krach, vagy bármikor kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy szükség van egy kis extra pénzre – például nagyobb mennyiségű szezonális termékrendelések esetén év végén. Tehát érdemes töltögetni a perselyt, így a skálázás is egyszerűbb lesz. Ha szükséges, készíts budget plant és frissítsd rendszeresen, hogy követni tudd a cash flow-t. Akár már az Amazon freelancer pályafutásod felkészülési fázisában is.

Gondold át jól!

Gondold át jól, hogy az Amazon neked való-e! Amazon vállalkozóként szembesülni fogsz néhány dologgal. Például, hogy bizonyos termékek és termékkategóriák esetében nagy a konkurencia, hogy a beszállítókkal való kapcsolatépítésre időt és energiát kell szánni, hogy az ideális termékpaletta kialakítása odafigyelést és befektetést igényel stb. Ha úgy érzed, nem vagy elég kitartó és türelmes, illetve nincs affinitásod a tanulásra, akkor az Amazon freelancer vállalkozói lét lehet, hogy nem neked való – bár feltehetőleg akkor egyik vállalkozási forma sem, hiszen a fentiek minden üzletben musthave tényezők.

Építs kapcsolatokat!

Amikor az Amazon wholesale modelljében értékesítesz, a kapcsolatok kiemelkedően fontosak a sikerhez. A beszállítóval vagy a márkával fennálló jó viszony hozzásegíthet ahhoz, hogy nagyobb kedvezményeket kapj, hogy elsőként juss hozzá exkluzív termékekhez, de számos más, számodra különösen előnyös dolgot jelenthet, ha tudatosan menedzseled a kapcsolati hálódat. Annak érdekében, hogy jobban kitűnj az Amazon többi eladójától, több figyelmet kell fordítanod a kapcsolatszerzésre és -ápolásra. Ha be tudsz jutni a márka, beszállító bizalmi körébe, ott fogsz maradni. Ez az egyik kulcsa a sikeres nagykereskedelmi értékesítésnek az Amazonon.

Amazon freelancer lennél? Gondold át a fentieket és vágj bele, kezdd el most, a gyümölcsöző Q4 előtt a kereskedést! Regisztrálj ingyenes minikurzusomra, ami segít az Amazon wholesale alapokkal kapcsolatban!

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.