fbpx

Amazon India: irány a szubkontinens gyümölcsöző piactere!

amazon india_amazon wholesale_szőke balázs

Szeretnéd kipróbálni magad a nemzetközi piacon és inkább egy nagy ország felé orientálódnál? Akkor érdemes figyelmedet az Amazon India-ra fordítanod. India a világ egyik legnagyobb országa, és több mint 1,3 milliárd lakosával remek lehetőségeket tartogat az e-kereskedelmi vállalkozók számára.

Indiában mintegy 560 millió aktív internethasználó van, akik legtöbbször online keresnek termékeket és szolgáltatásokat. Az IBEF szerint 2024-re az indiai e-kereskedelmi piac értéke eléri a 99 milliárd dollárt, ami 2019-24 között 27%-os CAGR-ral nő (CAGR = Compounded Annual Growth Rate, mely megmutatja, hogy egy adott, több éves időszak alatt mi az átlagos éves növekedési ütem). Az ágazatok erősödése, az internethasználók számának emelkedése, illetve a kedvező kormányzati politika tovább gyorsítja az e-kereskedelmi piac térnyerését Indiában.

Érdekességek Indiáról

India, vagy hivatalosan Indiai Köztársaság, egy dél-ázsiai független ország. Földrajzilag a Föld hetedik legnagyobb és második legnépesebb országa, fővárosa Újdelhi. A 28 államot és 7 szövetségi területet magába foglaló ország partjait délen az Indiai-óceán, nyugaton az Arab-tenger, keleten a Bengáli-öböl mossa. 

A gyakran szubkontinensként emlegetett ország hosszú történelme méltán tette Indiát a sokszínű kulturális értékek országává. A kezdeti Indus-völgyi civilizáció, majd a fontos kereskedelmi útvonalak és az ókorban megalakult ősi indiai birodalmak fontos szerepet játszottak a szubkontinens tudományos, kulturális és kereskedelmi felemelkedésében.

Exporttermékek: szoftver, textil, drágakövek és ékszerek, műszaki termékek, vegyipari termékek, bőrtermékek, vasérc.

Mely termékek a legkelendőbbek az Amazon India piacterén?

Az első lépés, hogy megtalálod azokat a termékeket, amelyek a legnépszerűbbek az országban. Ehhez javaslom, tekintsd át erre a linkre kattintva a bestseller árucikkek listáját. Ez segíthet abban is, hogy felmérd, egyáltalán neked való-e ez a piac. A teljesség igénye nélkül ezek a legkeresettebb termékek az Amazon India-n:

  • Háztartási gépek
  • Okostelefonok és okostelefon kiegészítők
  • Elektronikai cikkek
  • Divattermékek
  • Laptopok és számítógépek
  • Légkondicionálók

Ugyanakkor ne feledd, akár egyetlen termékkel is kipróbálhatod magad az Amazon India felületén, bár, ha a nagyobb profit a cél, érdemes egy nagyobb lista összeállításában gondolkodnod.

Kezdetben az is jó stratégia lehet, hogy megvizsgálod, van-e jelenleg olyan terméked vagy termékkategóriád, amely egybe vág az Amazon India-n legtöbbször értékesített termékekkel! Ha igen, máris nyert ügyed van, ha nem, akkor pedig indulhat a felfedezés!

Milyen adatokra, dokumentumokra lesz szükséged a kezdeteknél?

Ha nemzetközi szinten szeretnél értékesíteni az Amazonon, győződj meg arról, hogy kéznél vannak a legfontosabb adatok és dokumentumok az Amazon Seller Centralba való regisztrációhoz, úgymint:

  • Érvényes telefonszám
  • Lakóhely igazolás és egyéb személyes dokumentumok
  • Adóinformációk
  • Nemzetközileg terhelhető, érvényes hitelkártya
  • Ellenőrzött bankszámla
  • A vállalkozásod neve és adatai

Miután regisztráltál és kiválasztottad/hozzáadtad a termékeket a listához, jelentkezz be a helyi FBA központba, így a teljesítéssel, szállítással, ügyféltámogatással sem lesz további gondod. az Amazon ezeket is elvégzi helyetted – bármely platformon is értékesítesz a világban!

Ha a fenti folyamat vagy a nemzetközi értékesítés kapcsán kérdéseid merülnének fel, keress bizalommal elérhetőségeim bármelyikén! Ha pedig Amazon wholesale eladóvá szeretnél válni, regisztrálj ingyenes minikurzusomra!

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.