fbpx

Amazon Poland: új ország a piactér fedélzetén!

amazon poland_szőke balázs_amazon_amazon wholesale

A lengyel vásárlók 2014 óta böngészhetnek az Amazon más európai platformjain, például a német amazon.de-n, amelynek lengyel nyelvű oldala még inkább megkönnyítette a fogyasztók dolgát. Március elején azonban megnyílt az Amazon Poland is, melynek célja, hogy közvetlenül „segítse a lengyel vállalkozásokat, valamint olyan eszközöket és szolgáltatásokat nyújtson, amelyek elősegítik növekedésüket.” – mondta Alex Ootes, az Amazon EU bővítéséért felelős alelnöke. Hozzátette, optimisták abban, hogy a lengyel kereskedők, vásárlók, valamint az országban értékesíteni kívánó külföldi eladók bizalmát hamar elnyerik a megfizethető árak, a hatalmas választék és a gyors kiszállítás révén.

A lengyel Amazonban rejlő lehetőségek

Az Amazon Poland megnyitása nagyszerű lehetőséget kínál az országban már működő e-kereskedelmi vállalkozóknak, valamint azoknak, akik terjeszkedni kívánnak az országba.

Az amazon.pl elindítása segíti a lengyel kkv-kat abban, hogy világszerte több mint 300 millió aktív vásárlót érjenek el több mint 200 különböző országban és régióban. Mivel az Amazonon értékesítő több mint 1,7 millió vállalkozás 2019-ben mintegy 100 000 dolláros árbevételt ért el, egyre többen érdekeltek abban, hogy kihasználják a piactérben rejlő lehetőségeket. Az Amazon Poland megnyitása nemcsak a lengyel e-kereskedelmi vállalkozásoknak kecsegteti még nagyobb profittal, de azokat is, akik új európai piacot céloznának meg a következő időszakban.

A lengyelországi e-kereskedelmi eredmények ugyan eltörpülnek Európa legnagyobb piacainak adataival összevetve (például Nagy-Britanniáéval vagy Németországéval), ugyanakkor 42%-os növekedési üteme vonzó célponttá teszi az országot. A lengyel e-kereskedelmi piac tehát virágzik. Az ország legnagyobb retailere, az Allegrő, amely 2020-ban Európa legnagyobb tőzsdei belépője volt, úgy tűnik, komoly ellenfelet kap az Amazon Polanddel.

Ahhoz, hogy értékesíteni tudj az Amazon Poland piacterén az alábbiakra lesz szükséged:

  • Üzleti e-mail cím vagy Amazon ügyfélfiók
  • Aktív hitelkártya (nemzetközi hitelkártyát is elfogadnak)
  • Érvényes útlevél vagy személyi igazolvány
  • Cégbejegyzési adatok, beleértve az adószámot is
  • Telefonszám
  • Bankszámla adatai
  • Lengyel nyelvismeret vagy anyanyelvi tolmács alkalmazása
  • Teljesítési stratégia (például FBA vagy FBM)

Fejlesztésekkel a sikerért

Az Amazon dollármilliárdokat fektet olyan infrastruktúrába és technikai szolgáltatásokba, amelyek segítik a kis- és középvállalkozásokat új ügyfelek elérésében Lengyelországban és szerte a világon. Ilyenek például az egyszerű listázási eszközök, amelyek mind a nyolc európai Amazon platformon elérhetők, lehetővé téve az Európán belüli könnyű terjeszkedést. De ne feledkezzünk meg a 24/7 online értékesítési partnerek támogatásáról, a nyílt és átlátható értékesítési feltételek és árak biztosításáról, valamint az olyan elemekről, mint a különböző jelentések és elemzési eszközök, melyek kulcsfontosságúak egy vállalkozás növekedéséhez.

Ha új lehetőségeket keresel, szeretnél belevágni az Amazonba, akkor javaslom, elsőként regisztrálj ingyenes minikurzusomra, mely az Amazon wholesale alapjaiba vezet be. Ha további kérdéseid vannak az Amazon wholesale vagy az Amazon Poland kapcsán, keress bizalommal elérhetőségeimen!

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.