fbpx

Amazon Resell programok: a botrány után itt a megoldás!

amazon resell_szőke balázs_amazon wholesale

Miután nemrégiben az ITV News felfedte, hogy az Amazon az Egyesült Királyságban visszaküldött, de valójában vadonatúj készleteket semmisíti meg ahelyett, hogy újraértékesítené azokat, a vállalat bejelentette, hogy megváltoztatja a visszaküldött és eladatlan termékek kezelését. Lássuk, hogyan!

Az e-kereskedelmi óriás két új programot indított az infrastruktúráját használó vállalkozások számára. Az FBA (Fulfilled by Amazon) Grade and Resell, valamint az FBA Liquidations lehetővé teszik a harmadik feles eladók számára, hogy a visszaküldött készleteket listázhassák termékoldalaikon.

Az előbbi esetében arról van szó, hogy, amikor egy terméket visszaküldenek az Amazonhoz, a vállalat értékeli annak állapotát, majd használt termékként újralistázza. Az eladók az árat az Amazon által kiosztott minősítések alapján határozhatják meg, illetve maguk tudják irányítani a folyamat nagy részét.

Az FBA Liquidations eközben lehetővé teszi az eladók számára, hogy a visszaküldött vagy túlraktározott termékeket közvetlenül az Amazon logisztikai raktáraiból szállítsák a nagykereskedőknek. Kapcsolatba léphetnek a piactér viszonteladói partnereivel, és megpróbálhatják a vállalat szavaival élve „visszaszerezni készletköltségeik egy részét”.

A bejelentés röviddel az ITV News nagy port kavart sztorija után indult el; a hírcsatorna azt állította, hogy a vállalat teherautónyi mennyiségű, vadonatúj terméket jelölt ki megsemmisítésre. Egy neve elhallgatását kérő megszólaló szerint e folyamat még a prémium termékeket sem kímélte, mint például a MacBook eszközöket.

Libby Johnson McKee, az Amazon Returns, ReCommerce and Sustainability igazgatója elmondta, hogy az Amazon kezdeményezései jól mutatják, hogy a piactér biztosítani próbálja az Amazonon értékesített termékek hosszú élettartamát, használhatóságát és azt, hogy ezek a tételek ne váljanak hulladékká”. McKee hozzátette, hogy az új policy segít csökkenteni a költségeket, miközben támogatja az Amazon teljesítési platformját használó vállalkozások növekedését. Az Amazon FBA Grade and Resell jelenleg csak az Egyesült Királyságban elérhető, de a vállalat Amazon megígérte, hogy a következő évben megérkezik a többi európai országba is. Az FBA Liquidations eközben már elérhető az Egyesült Államokban és más európai országokban, valamint a UK-ben is.

A magam részéről örülök az új Amazon Resell programoknak, hiszen nagy értékesítési potenciált látok az alig használt vagy csupán bontott csomagolású termékek értékesítésében, nem beszélve arról a tényről, hogy ezek segítségével a környezetet sem szennyezzük annyira.

Kérdésed van az Amazon wholesale kapcsán? Szeretnél belevágni még az évvégi hajrá előtt? Akkor regisztrálj ingyenes minikurzusumra, vagy keress elérhetőségeim bármelyikén!

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.