fbpx

Amazon Shipment Zero: újabb lépés a fenntarthatóság érdekében

Nemrég érkezett a hír, hogy az Amazon ismét olyan projektet indít, amellyel a fenntartható fejlődést támogatja. Az úgynevezett Amazon Shipment Zero élja, hogy 2030-ra a szállítmányok 50%-át nettó nulla szén-dioxid-kibocsátással kézbesítse az e-kereskedelmi óriás.

Amazon Shipment Zero: a teljesítés jövője

Az Amazon Shipment Zero a világszínvonalú teljesítési létesítmények működése kapcsán hozza a legrelevánsabb változást. Mint tudjuk, ezekben zajlik a raktározás, a megrendelések feldolgozása, a szállítmányok előkészítése stb. A Shipment Zero jegyében a megrendelések olyan létesítményeken fognak keresztülmenni, amelyek 100%-ban tiszta energiával működnek a szél- és napenergia-projekteknek hála, és amelyek az Amazon villamosenergia-szükségleteinek kielégítését szolgálják.

2021 júniusától több mint 90 teljesítési létesítményt táplálnak tetőtéri napelemes berendezések – ezek egyetlen létesítmény éves energiaszükségletének 80%-át termelik ki. Az Amazonnál dolgoznak azon is, hogy optimalizálják az épületkihasználásból származó energiafelhasználást, innovatív robotikai és szállító rendszerek segítségével. Ennek célja, hogy minimalizálják a csomagok szállításához szükséges energiát.

Az Amazon Shipment Zero a zöldebb csomagolásért is kiáll

A Shipment Zero jegyében az Amazon a megrendelt tételeket csomagolás nélkül vagy szénsemleges csomagolásban szállítja ki. Különböző programjaik továbbá arra ösztönzik a gyártókat, hogy fenntarthatóbb csomagolási megoldásokat vezessenek be a teljesítésekhez.

Emellett az Amazon több új módszeren dolgozik annak érdekében, hogy a megrendeléseket csomagolás nélkül szállíthassa ki. India több mint 100 városában például a rendeléseket eredeti és/vagy újrahasznosítható csomagolásában szállítják ki.

A környezetbarát kiszállítás sem elhanyagolható tényező!

A Shipment Zero célja, hogy a megrendeléseket a kézbesítő munkatárs gyalog, kerékpárral vagy elektromos járműben juttassa el a vásárlóknak, amely egy fenntarthatóbb szállítási metódust ígér. Jelentős beruházásokat hajtottak végre a villamosítás terén, a szállítójárművektől kezdve a töltési infrastruktúrákon át, a tiszta energiát előállító projektekig. 2020-ban több mint 20 millió csomagot szállítottak elektromos járművekkel Észak-Amerikában és Európában. Minden innovatív technológiát igyekeznek kihasználni, hogy maximalizálják a hatékonyságot az utakon, és csökkentsék a szállítási távolságokat.

Az e-kereskedelmi óriás célja, hogy egy olyan vállalat legyen, amely sokat tesz a fenntarthatóság előremozdításáért, és amely a tudatosságra törekvő dolgozók, partnerek, eladók és vásárlók kedvében is jár. Ha te is szeretnéd kipróbálni magad az Amazon wholesale modellben, illetve szeretnél részese lenni az innovációnak, regisztrálj ingyenes minikurzusomra, ahol beavatlak az alapokba, vagy kérdezz bátran elérhetőségeimen!

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.