fbpx

Amazon wholesale: így kezdd az új évet!

A negyedik negyedév végén élvezheted végre a munkád gyümölcsét, de ne feledd, itt az ideje felkészülni 2021-re és az év eleji változásokra! Az alábbiakban összeszedtem néhány tippet arra vonatkozóan, hogy hogyan lépj át sikeresen a Q4-ből a Q1-be, ha Amazon wholesale üzleted van!

Ideje bővülni!

Azt javaslom, hogy tegyél félre most egy kis pénzt és keress más márkákat, termékcsaládokat is, próbálj ki új dolgokat, legyen sokoldalúbb a vállalkozásod! Szánj nagyobb büdzsét a termékbeszerzésre, fektesd be tudatosan a negyedik negyedév profitjának egy részét, és ne felejts el az adószezonra is félretenni!

Januárban is légy résen!

Talán már te is tapasztaltad, hogy az emberek sok pénzt költenek januárban. Ezt az Amazon statisztikái is alátámasztják. 31 milliárd dollárnyi ajándékkártyát értékesített a globális online piactér, melyeket valószínűleg az év elején fognak beváltani az emberek. Készülj fel tehát, hogy a január is erős lesz – ennek fényében gondolj a készletgazdálkodásra!

Ne hagyd ki az akciókat!

Ha már készletgazdálkodás: érdemes kivárni, míg az adott tételeket 70%-kal vagy akár nagyobb arányban leárazzák. Bizonyára látni fogsz 50%-os akciókat is, de várj, mert még kedvezőbb ajánlatok is jönnek hamarosan. Gondolj bele, hogy az a tétel, amelyért 10 dollárt fizettél, majd 25 dollárért értékesítettél, hamarosan 5 dollárért beszerezhető lesz, így még nagyobb haszonnal tudod majd eladni.

Nézz körül a kisebb üzletekben!

Egyes beszállítók hajlamosak a karácsonyi szezon után olyan tárgyakat is jó áron kiárusítani, melyek nem feltétlenül kapcsolódnak az ünnephez, de leginkább csak ebben az időszakban értékesítenek. Ilyenek a játékok, egyes konyhai eszközök, ajándékcsomagok, melyek jól eladhatók az év többi hónapjában is. Sőt, még a karácsonyhoz kapcsolható termékek is fogynak az ünnep után, igaz, jóval lassabban.

Gondolj már most a jövő évi ünnepi szezonra!

Ha beillik vállalkozásod profiljába, akkor vásárolj tipikusan karácsonyi árucikkeket nagy kedvezménnyel most, hogy a következő évben erre már ne kelljen nagyobb összegeket költened, hiszen amint eljön a 2021-es negyedik negyedév, az ilyen tételeknek megint felmegy az áruk.

Változtass az adóstratégiádon, ha szükséges!

Beszélj a CPA-val, hogy a lehető legjobb adóstratégiát állítsd fel az új évre! Mérd fel és gondold át, hogy 2020-ban mik voltak azok a dolgok, melyeknek sok volt az adóvonzata. Ha egy számodra ideális adóstratégiával futtatod vállalkozásod, azzal máris sokat spórolhatsz.

Készülj fel a több visszaküldésre és vásárlói visszajelzésre!

December után a normálnál sokkal több vásárlói visszajelzéssel fogsz találkozni és a visszaküldések száma is megnő. Ez érthető, hiszen sokkal nagyobb arányban értékesítettél, tehát több vásárlóval kerültél közvetett kapcsolatba. Mindig kövesd ezeket és győződj meg róla, hogy megfelelően vannak-e kezelve a visszatérítések, hogy a vásárlók a jövőben is megbízzanak benned és a termékeidben!

Ha úgy érzed, eljött az idő, hogy végre te is belevágj az Amazon wholesale bizniszbe, vedd fel velem a kapcsolatot, vagy regisztrálj ingyenes minikurzusomra!

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.