fbpx

Amazon wholesale termékbeszerzés Indiából

amazon wholesale termékbeszerzés_india_szőke balázs

Azok az Amazon eladók, akik Kínából szereznek be termékeket, már valószínűleg tisztában vannak annak előnyeivel és hátrányaival. Azonkívül, hogy a kínai gyártás, beszerzés kapcsán egyre nagyobb a verseny, a termékek minősége sokszor megkérdőjelezhető. Ebben a cikkben egy olyan alternatívát hozok, amely nem minden Amazon vállalkozásnak lesz megfelelő, de az iparágtól és egyéb faktoroktól függően egyeseknek az Indiából történő Amazon wholesale termékbeszerzés kiváló megoldás lehet. Vizsgáljuk meg az előnyöket, hátrányokat és azt, hogy mely termékek esetében jársz jól az indiai piacról való beszerzéssel!

Amazon wholesale termékbeszerzés: India lehet a megoldás?

Az egyik legfontosabb előnye az Indiából történő beszerzésnek az az, hogy alacsonyabb kereskedelmi tarifákkal találkozhatsz. Emellett az egyedi és kézzel készített termékek kisebb versenyt és nagyobb biztonságot kínálnak.

Szintén szuper dolog, hogy sok, Indiában gyártott népszerű termék kisebb mennyiségben, akár 25-50 egységben is megrendelhető. A kisebb megrendeléseknél magasabb az egységenkénti ár, de ezt ellensúlyozza az a redukálódó kockázat, hogy beragadnak a tételek és súlyos költségekkel kellene számolnod a régóta a raktárban porosodó termékek miatt.

Az Amazon wholesale termékbeszerzés kapcsán érdemes azonban arra is gondolni, hogy a kínai raktárakat az exportálásra és a szállításra optimalizálták. Ezek komoly fegyvertények, amelyek a kínaiak mellett szólnak. Ezzel szemben a legtöbb indiai raktár nem az Amazon vállalkozásai számára van optimalizálva. Nem beszélve arról, hogy az ország különböző régiói különféle termékekre specializálódtak.

Hogy mit jelent mindez? Komoly lábmunkát! De ha hajlandó vagy időt és energiát belefektetni a kutatásba és a piac felmérésébe, jóval versenyképesebb tudsz lenni!

Az angol India második hivatalos nyelve, így a kommunikáció nem okozhat problémát.

Népszerű termékek, amelyeket megéri Indiából beszerezni

Indiának közvetlen hozzáférése van sokféle nyersanyaghoz, beleértve a különféle fákat, fémeket, bambuszt, márványt, pamutot és selymet. Ezek az anyagok lehetővé teszik India számára, hogy számos, az e-kereskedelmi platformokon is népszerű termékeket állítson elő kedvezőbb áron, ideértve:

Lakberendezés, home decor

Bútorok, konyhaedények, világítástechnika, gyepdíszek, szőnyegek, ágytakarók, paplanhuzatok, függönyök

Divatáru, kiegészítők

Ékszerek, kézitáskák, pénztárcák, övek, cipők, drágakövek, ruházat, különféle szövetek, sálak, textil- és bőráru

Egyéb népszerű termékkategóriák

Gyertyák, kertészeti eszközök, sporteszközök, ünnepi dekorációk, rizs és lencse, fűszerek, kávé és tea

Hogyan kezdd el?

Az Amazon wholesale termékbeszerzés egyszerűbb, mint gondolnád, és ez az indiai kínálatból való válogatás kapcsán sincs másként!

A legtöbb Amazon eladó számára az Indiából történő beszerzésnek legegyszerűbb módja a kiemelt sourcing webhelyeken, mint például az Alibaba.com-on vagy a GlobalSources.com-on való böngészés. E platformok helyszűrőinek használatával specifikusan indiai gyártókra kereshetsz. Egy másik, kifejezetten indiai oldal az Indiamart.com, amelyen szintén érdemes szétnézni.

Miután elvégeztél néhány kutatást és megtaláltad a számodra legideálisabb termékkategóriákat, a keresést néhány lehetséges gyártóra kell szűkítened. Egyeztess velük, és tegyél fel jó sok kérdést gyártási képességeikről, korlátaikról, áraikról és minden egyébről, ami fontos számodra döntés meghozatalához.

Ha pedig bármiben elakadtál az Amazon wholesale vállalkozásod kapcsán, esetleg még csak most kezded, keress elérhetőségeimen vagy regisztrálj ingyenes minikurzusomra!

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.