fbpx

Az Amazon és a kriptovaluták: a jövő elkezdődött!

az amazon és a kriptovaluták_amazon_szőke balázs

Az Amazon és a kriptovaluták kapcsolata évre-évre kiterjedtebb és jelentősebb. Minden jel arra mutat, hogy a jövőbeni kriptovaluta-alapú, decentralizált finanszírozási alternatívákból és az ezekhez kapcsolható eszközökből a kisvállalkozások is profitálhatnak majd. Az utóbbi időben sok pletyka és spekuláció kering a kripto- és a mainstream médiában azzal kapcsolatban, hogy az e-kereskedelmi óriás a kriptotérbe költözik, és különböző kriptovalutákat fogad el fizetési lehetőségként. Úgy tűnik, hinnünk kell ezeknek a pletykáknak és spekulációknak.

Amazon Web Services: a kriptovaluta-univerzum gerince

Az egyértelműség kedvéért: a platform már régóta kísérletezik kriptoeszközökkel. Gondoljunk csak az Amazon Web Services-re, amely a vállalat globális, felhőalapú, online infrastrukturális platformja.

Ahogy fentebb is írtam, az AWS a gerince a meglévő kriptovaluta-univerzum egyre nagyobb szegmensének. Az Ethereum a második legnagyobb kriptovaluta a Bitcoin mögött, az AWS pedig jelenleg a világ összes Ethereum workloadjának 25 százalékát támogatja. Ugyanakkor az Ethereum több, mint digitális fizetőeszköz. Az Amazon és a kriptovaluták összefüggéseinek megértése érdekében nézzük meg, miről is va szó pontosan!

Körülbelül mintegy 2400 decentralizált alkalmazás – vagyis Dapp – épül az Ethereum blokkláncon. Ezek a Dappok olyanok, mint a mobiltelefon alkalmazások. Úgy tervezték őket, hogy megértsék és javítsák az élet számos aspektusát, beleértve az adatbiztonságot, a biztosítást, a fizikai tulajdont, a közösségi médiát, a zenét, a filmeket, a játékokat, az egészségügyi információkat, a pénzügyeket, a számlafizetéseket és sok minden mást.

Például valószínűleg te is hallottál már a non-fungible tokenekről (NFT-k). Az már azonban lehet, hogy neked is új infó, hogy szinte a teljes NFT környezet az Ethereum blokklánc hálózatán fut. Ez a hálózat rendelkezik egy Ether nevű digitális valutával is, amely gyorsabb fizetési tranzakciókat biztosít, mint a Bitcoin, és környezetbarátabb kriptobányászati ​​módszerre tért át, mint az őt megelőző digitális fizetőeszköz.

A közelmúltban lezajló frissítések tovább növelik az Ethereum hasznosságát és értékét, és valószínűleg a jövőben még többet fogunk hallani róla.

DeFi: a kisvállalkozások innovatív banki és pénzügyi partnere

Az Ethereum növekedésének egyik legfontosabb hozománya a decentralizált pénzügyi rendszer, az úgynevezett DeFi. A DeFi a hagyományos banki és pénzügyi szolgáltatások alternatívája. Egy olyan rendszerről van szó, ahol egy blokklánc-alapú szoftver lehetővé teszi a közvetlen peer-to-peer vásárlást, eladást, hitelfelvételt anélkül, hogy a bankárok, brókerek, pénzintézetek kiharapnák a maguk részeit ezekből.

A vállalkozók és a kisvállalkozások tulajdonosai szerte a világon kihasználják a DeFi előnyeit. Ezek az előnyök a következők:

  • alacsonyabb tranzakciós díjak;
  • alacsonyabb zárási és elszámolási költségek;
  • egyszerűsített alkalmazások;
  • a hitel-jóváhagyások hetek helyett csupán órákba telnek;
  • rugalmas kölcsönfeltételek;
  • a kriptoeszközök fedezetének képessége;
  • hozzáférés a globális alapokhoz;
  • nincs banki nyitvatartás vagy ünnepnap, mert a DeFi piacok mindig nyitva vannak, 0-24-ben
  • lehetőség arra, hogy magasabb kamatokhoz juss hozzá az általad kölcsönzött kriptovalutákon

Egy DeFi-kölcsön megszerzése vállalkozásodnak aligha jelent nagyobb kihívást, mint egy vacsora megrendelése online. Furán hangzik, de tényleg így van. További érdekesség, hogy a DeFi Dapps több mint 93 százaléka Ethereumon fut!

Az Amazon és a kriptovaluták: mi mindent tervez a jövőben a piactér?

Az Amazon 2021 vége felé valószínűleg még inkább megkönnyíti a kriptovalutás fizetések elfogadását e-kereskedelmi partnerei számára.

Érdekes továbbá, hogy az Amazon már évek óta rendelkezik egy saját digitális valutával, amit AmazonCoins-nak hívnak. Bár a tokenek jelenleg csak az Amazon által üzemeltetett játékokhoz és alkalmazásokhoz használhatók, tény, hogy létezik, és elég vonzó a piactér ökoszisztémájában. Ahogy én látom, elég valószínű, hogy nemsokára a Prime tagok egyfajta „loyalty token”-t kapnak, és feltehetőleg további valutaverziók is érkeznek hamarosan.

A Statista szerint az Amazonnak 2021 első negyedévében világszerte 250 millió Prime tagja volt. Mint tudjuk, a Prime tagoknak ingyenes kétnapos szállítást biztosít a piactér a Prime termékhez, valamint ingyenes hozzáférést kapnak a Prime szórakoztató tartalmaihoz, például filmekhez, tévéműsorokhoz, zenékhez, e-könyvekhez stb. A Prime tagok általában az elsők között vannak, akik kihasználhatják az Amazon nyújtotta előnyöket, így nagy az esélye, hogy ők lesznek a „loyalty token” vagy más hasonló eszközök első haszonélvezői.

A megbízhatóság kulcsfontosságú

Az Amazon a világ egyik legmegbízhatóbb brandje, jelenleg 5. helyen áll a Morning Consult által készített éves rangsorban. Ezalapján az Amazon megbízhatóbb, mint a Visa vagy a Mastercard, és csak három hellyel van lemaradva a PayPal mögött. Negyedmilliárd Prime tag bízza már hitelkártyáit a piactérre. Az Amazon DeFi szolgáltatáscsomag pedig remek alternatíva lehet azoknak a partnereknek, akik megunták a banki díjakat, az invazív hitelvizsgálatokat, a kamatokat és a hosszú elszámolási határidőket…

Az Amazon számos iparágat formált/formál át, kihívást jelentve a hagyományos rendszereknek; beleértve a felhőalapú szolgáltatásokat, a kiskereskedelmet, szórakoztatást, a gyógyszeripart, az élelmiszeripart, a teherszállítást, házhozszállítást stb. Most pedig úgy tűnik, banki és a pénzügyi szektor következik.

Légy részese Te is az innovációnak! Ha érdekel az e-kereskedelem és a wholesale, illetve belevágnál az Amazonba, tudj meg róla többet ingyenes minikurzusomból, vagy tedd fel kérdéseidet az Amazon és a kriptovaluták kapcsán elérhetőségeim bármelyikén!

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.