fbpx

Az Amazon fiók biztonsága, avagy mindig légy résen!

amazon fiók biztonsága_szoke balazs_amazon wholesale

Az Amazon fiók biztonságának megőrzése az FBA eladók egyik legfőbb problémája. Viszonylag könnyen fenntartható, ha csak te férsz hozzá a fiókodhoz, de abban az esetben, ha kiszervezed a munkát, az Amazon fiók biztonsága olyasvalamivé válik, amelyre még nagyobb figyelmet kell fordítanod. Vannak bizonyos módszerek a kockázat minimalizálására.

Az Amazon fiók a megélhetésed forrása (ilyen vagy olyan mértékben), amire ugyanúgy kell vigyáznod, mint más anyagi vagy nem anyagi, hozzád közel álló entitásra. A vállalkozásod növekedése miatt elengedhetetlen, hogy alkalmazottakkal dolgozz, hiszen ők elvégzik helyetted azokat a feladatokat, amikkel te már nem akarsz, tudsz bajlódni. Ugyanakkor ez veszélyeket is rejt magában.

Óvatosan válassz munkatársakat!

A munka kiszervezésekor a te felelősséged, hogy megfelelően válaszd ki a jelöltek közül azokat, akikkel együtt fogsz dolgozni. Pontosan tudnod kell, hogy kit keresel és azt, hogy milyen feladatoknál van szükséged segítségre. Az alapos interjú során meg kell győződnöd arról, hogy valóban rendelkezik-e az adott illető azokkal a készségekkel, amikre neked szükséged van, illetve igényes-e a munkájára. Ezt egyszerűen lecheckolhatod: nézd át a referenciamunkáit, a portfólióját. Ez nem csak a későbbi hatékony munkavégzés szükséges, de az Amazon fiók biztonsága is múlik rajta.

A megfelelő előkészületek elengedhetetlenek!

Az Amazon fiók biztonsága érdekében szerződésben is hivatkozni kell a titoktartási, ügyfélkezelési, fiókkezelési alapelvekre és a munkával kapcsolatos elvárásokra, beleértve a különböző irányelveket és a normákat.

Sok eladótól hallottam már, hogy kényelmetlen nekik olyan dolgokról beszélni, mint a lopás és a csalás. Viszont nem tételezheted fel, hogy ez veled nem fog megtörténni csak azért, mert nem szeretsz ilyenekről beszélni.

Ahogy fentebb is említettem, az Amazon fiók biztonsága azon is múlik, hogy jól átgondolt, illetve elég részletes-e a megállapodás. Ha nem szeretnél az új alkalmazottakkal hosszasan beszélgetni a jogi dolgokról, akkor előkészíthetsz egy dokumentumot, amit átküldhetsz nekik aláírásra. Ha kérdések merülnek fel, arra persze válaszolnod kell, de ha valaki nem szeretné aláírni olyan okok miatt, amiket te nem tudsz elfogadni, akkor ne rágódj rajta sokat. Engedd el! Rengeteg ügyes online szakember van a világon, biztosan találni fogsz mást.

Csak a szükséges hozzáféréseket add meg!

Senkinek ne adj meg több hozzáférést, mint amennyire szüksége van a munkájához! Időbe telhet az engedélybeállítások közötti navigáció stb., de azt javaslom, inkább lassan, lépésenként adj hozzáféréseket az új munkatársaknak. A bizalom megteremtéséhez ugyanis időre van szükség.

Gondosan figyelemmel kell kísérned a fiókodat, hogy semmit se veszíts szem elől. Összességében azonban sajnos mindig van kockázat, függetlenül attól, hogy kit veszel fel és honnan. Egyszerűen a 100%-os biztonságra nincs garancia. Őszintén szólva még akkor sem, ha csak te kezeled a fiókod, hiszen mindig lesznek gátlástalan hackerek, akik megtámadhatnak.

A biztonság legyen az első!

A lényeg a kockázat minimalizálása óvintézkedésekkel. Építs bizalmat, de mindig mérd fel a kockázatokat és maradj éber! Ha bármi gyanúsat észlelsz, azonnal kezdj el vizsgálódni és ne habozz elengedni senkit, akiben nem tudsz megbízni. Az idő és a pénz, amelyet elveszíthetsz, ha más embert kell felvenned, még mindig sokkal kevesebb, mint amennyit kockáztatsz, ha megtartod őket. A legfontosabb: tedd vállalkozásod érzékeny információinak és rendszereinek biztonságát az elsőbbségi lista tetejére, ha Amazon FBA fiókod van!

Vágj bele az Amazonba te is! Ingyenes minikurzusom segít eligazodni a wholesale modell alapjaiban.

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.