fbpx

Használt társasjáték értékesítés az Amazonon

amazon_wholesale_tarsas jatek_board game_szoke balazs

Folyamatosan érkeznek kérdések azzal kapcsolatban hozzám, hogy milyen termékek értékesítésével érdemes belevágni az Amazon wholesale üzletbe. Ez sok mindentől függ, az viszont tény, hogy a kedvező áron és könnyen beszerezhető, magas megtérüléssel rendelkező árukkal az esetek többségében nem lőhetsz mellé. Ha valamit 1-5 dollárért be tudsz szerezni, majd akár 20-80 dollárért is el tudsz adni, akkor abba érdemes fektetni. A niche termékek piaca felszállóágban van, és az egyik legprofitábilisabb tételek manapság a társasjátékok, melyek a koronavírus-járvány kitörése óta még nagyobb népszerűségnek örvendenek. A használt társasjáték értékesítés az Amazonon egy olyan tevékenység, aminek vannak buktatói is, de ha jól csinálod, szuper eredményeket érhetsz el.

Ha már megvan a termékportfóliód, akkor is érdemes bizonyos időközönként frissíteni azt, hogy kitűnj a versenytársak közül. A használt társasjátékok remek piaci rést képviselnek, amiket kiegészítő tételekként is beemelhetsz online vállalkozásodba. Nézzük, mire érdemes odafigyelni a secondhand társasjáték értékesítés kapcsán!

A használt társasjátékokkal még nagyobb profitot realizálhatsz!

Előfordulhat, hogy egyes új társasjátékok túl drágák az Amazonon, ugyanakkor sok vásárló elégedett egy használt verzióval is. Ez azt is jelenti, hogy te még olcsóbban tudod beszerezni a tételt, eladni pedig kb. hasonló áron fogod tudni, mint az újat, ha a használt is újszerű állapotban van. Amennyiben szívesen fejest ugranál a használt társasjáték értékesítés tengerébe, előbb feltétlenül kategorizáld a játékokat „gyűjthető”, vagyis a „collectible” kategóriába. Az Amazon nem értékesít ugyanis „használt” tárgyakat a Toys & Games kategóriában, így másodkézből származó társast csak akkor fogsz tudni eladni, ha azt a fentebb írt címkékkel látod el.

Csak komplett, hiánytalan társasjátékokat adj el az Amazonon!

A használt/gyűjthető társasjáték beszerzése, értékesítése során kétszer vagy akár háromszor is ellenőrizd, hogy az összes elemet tartalmazza-e az adott játék. Ehhez segítséget nyújthatnak az olyan webhelyek, mint a boardgamegeek.com, melyek részletes információkat adnak arról, hogy az egyes elemek közül pontosan hánynak kell meglennie a társasjátékban. Hiányzik egy darab? Nézz szét online és találj rá azokra az egyedi pótdarabokra, melyek kompletté teszik az eladni kívánt társast. Ugyanakkor néha sokkan jövedelmezőbb az, ha te adod el a játékot darabonként, például, ha egy ritka, nehezen beszerezhető vagy nagyon népszerű társasról van szó.

Győződj meg arról, hogy az elektronikus játékok működőképesek!

Használt elektronikus társasjáték értékesítésekor (például a régi Mall Madness az egyik legjobban eladott termék a piactéren) ellenőrizd, hogy például az elemtartó nem korrodálódott-e. Tegyél be új elemeket és checkold azt is, hogy minden gomb rendesen működik-e. Megjegyzés: ne tartsd az új elemeket az elemtartóban, mert szállítás vagy tárolás közben korrodálódhatnak. Csak helyezd őket simán a dobozba, a játék mellé!

Használt társasjáték értékesítés az Amazonon: az év melyik időszakában megy a legjobban?

A Q4-ben elképesztő módon megugrik a kereslet társasjátékokra. Sokan, akik új és/vagy gyűjthető társasjátékokkal foglalkoznak, november és december hónapokban adják el a legtöbb tételt. Ami nem csoda, hiszen ekkor zajlik a karácsonyi ajándékok beszerzése, a társasjáték pedig mindig is remek ajándékötlet volt, illetve ekkor többet vannak az emberek együtt, több a felesleges idejük, többet játszanak. Ugyanakkor a használt társasjáték értékesítés az Amazonon nem csak a Q4-ben lehet számodra kiváló lehetőség, a COVID-19 miatt ugyanis még inkább megnőtt az érdeklődés a kreatív otthoni szórakozási formák és a vintage társasok iránt. Hasznád a Keepát, mely segítséget nyújthat neked abban, hogy milyen árakban mozognak/mozogtak ezek a tételek, és, hogy te miként árazd be az eladni kívánt használt társasjátékokat.

Találtál egy tök jó társast, de még sosem hallottál róla? Sebaj!

Ha találkozol egy olyan társasjátékkal, amelyről még sohasem hallottál, akkor talán kifogtad az araytojást tojó tyúkot. Stephen Smotherman például, akinek a használt társasjáték értékesítés az Amazonon rengeteget hozott már a konyhára, egyszer talált egy használt társasjátékot, a Space Hulkot. Soha nem hallott róla azelőtt és elsőre elég furának is tűnt neki a játék. Utánanézett és akkor 219 dollár körüli áron mozgott. Amikor elküldte az FBA-nak, ő volt az egyetlen eladó, aki ezzel a játékkal foglalkozott, és négy hét múlva már 249,99 dollárért kelt el a tétel. Ja igen, és csak 2 dollárt fizetett érte. Szóval sosem lehet tudni – attól még, hogy valamit nem ismersz, ne mondj le róla, mert lehet, hogy az fogja meghozni számodra a sikert.

Tehát a használt társasjáték értékesítés az Amazonon nagyszerű piaci rést jelenthet az online vállalkozásod számára. A nagy megtérüléssel rendelkező társasjátékokkal tovább skálázhatod a bizniszed, amiben persze én is segítek, ha szükséged van hasznos tanácsokra a témában. Apropó segítség, ingyenes minikurzusomban az Amazon wholesale alapjairól beszélek, érdemes megnézni, ha komolyan érdekel a dolog.

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.