fbpx

Nyári olvasnivalók: topkönyvek, melyeket minden vállalkozónak ajánlok (2. rész)

Újratervezéshez, motiváció gyűjtéshez, kikapcsolódáshoz: itt a könyves sorozat második etapja, melyben ismét azokat a kiadványokat mutatom be nektek, melyek nagy hatással voltak rám. Olvasásra fel!

Tim Ferris: Tribe of Mentors: Short Life Advice from the Best in the World

Amikor az élet kérdéseivel szembesülsz, te kihez fordulsz tanácsért? Mindannyiunknak szüksége van mentorokra, különösen akkor, ha úgy tűnik, hogy az esélyek egymással szemben állnak. Tim Ferriss, a világhírű bestseller szerző és podcast guru több mint 100 szakértőt bevonva fedi fel a siker titkait. Alanyai elit vállalkozók, atléták, művészek, milliárdos befektetők, akik rendkívüli eredményeket értek el saját területükön. Ha épp motivációra van szükséged, ezt a könyvet mindenképpen ajánlom figyelmedbe.

Robin Sharma: Hajnali 5 óra Klub

A csúcsvezetők legendás tanácsadója és a kiemelkedő sikerek szakértője, Robin Sharma több mint húsz évvel ezelőtt mutatta be a hajnali öt órai felkelés módszerét. Ez a forradalmian újszerű reggeli tevékenység elősegítette, hogy a tanítványai a lehető leghatékonyabban dolgozzanak, megacélozzák az egészségüket és a zavarba ejtő, bonyolult dolgok korszakában is megőrizzék lelki békéjüket. A szerző nagy odaadással, négy éven át dolgozott könyvén, amelyben feltárja az olvasó előtt a hajnali ébredéssel járó siker titkait.

Robert Greene: A kiválóság hatalma

A fentiekhez hasonló tematikájú könyv A kiválóság hatalma. A szerző szerint a kiválóság nem a született zsenik kiváltsága, nem is a szerencsén múlik – egyszerűen tudatosan törekednünk kell arra, hogy a szakterületünkön tökélyre fejlesszük magunkat. Robert Green közel ötven, a maga nemében páratlan történelmi alak és kortárs kiválóság élettörténetének példáját állítja elénk. Ezekből láthatjuk, hogy nem létezik rövidebb út a sikerhez, viszont minden kiválóságra jellemző néhány jól körülírható tulajdonság és egy bizonyos szemléletmód.

Tim Ferris: Titánok eszköztára – Milliárdosok, ikonok, világklasszis előadók és sportolók taktikái, rutinjai és szokásai

Tim Ferris másik, nagysikerű műve a Titánok eszköztára. Ebben Ferris a világklasszis teljesítményt nyújtó profik rutinjait és módszereit gyűjtötte össze. A tippekkel és trükkökkel az író-üzletember megduplázta a bevételét, fokozta az alkalmazkodó képességét és növelte boldogságát. E letisztult, impresszív naplóból pedig immár mi is tanulhatunk. Ne hagyd ki!

Gary Vaynerchuk: Crushing it!

A négyszeres New York Times bestseller szerző, Gary Vaynerchuk praktikus tanácsokkal, tanulságokkal és megannyi inspiráló történettel lát el minket több tucat influencer és vállalkozó tapasztalataiból merítkezve Crushing it! című könyvében. Olyan ikonok munkásságával ismerteti meg olvasóit Vaynerchuk, akik elutasították a jól kiszámítható utat álmaik megvalósításáért, és ma virágzó vállalkozások vagy kivételesensikeres személyes márkák építői.

Neked melyek a kedvenc könyveid, miket ajánlanál a többi vállalkozónak?

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.