fbpx

Mennyi pénz szükséges az Amazon FBA üzlet elindításához?

Szeretnéd tudni, hogy pontosan mennyibe kerül az Amazon FBA vállalkozás elindítása? Ebben az esetben jó híreim vannak számodra: kevesebbe, mint gondolnád!

Ahhoz, hogy elkezdhess értékesíteni az Amazonon, nincs szükség gigászi induló tőkére. Ez abból is adódik, hogy ha az Amazon wholesale-t választod, nem kell költened az online marketingre, a weboldal elkészítésére, grafikai tervezésre és egyebekre. Az üzletedet elindíthatod melléktevékenységként is anélkül, hogy rengeteg időt, pénzt szánnál rá. Így addig, amíg nem forr ki a végleges elképzelésed az Amazon FBA vállalkozásodról, tesztelni tudod a benned rejlő vállalkozói szellemet, illetve behatóan megismerheted a platform sajátosságait.

De! Akárhogy is nézzük, azért ez mégiscsak egy üzlet, ami ráadásul nem kevés bevétellel kecsegtet, így természetesen némi induló költséggel számolni kell. A következőkben saját, illetve tanulóim tapasztalatai alapján le fogom neked tételesen bontani, hogy új Amazon FBA eladóként milyen pénzösszegekkel kell kalkulálnod. Lássuk!

  • Amazon havidíj – £25/hó (professzionális fiók esetében)
  • VPS, azaz virtuális magánszerver – kb. 3500 Ft/hó (az összeg változó, de nagyjából ennyire kell számítanod)
  • Szoftverek – kb. $40/hó
  • Könyvelési díj: £72/hó
  • Prep center: £15-30/hó
  • Telefonszámla kb. $10/hó
  • Egyéb költségek, melyekre nem minden esetben kell számolni, igényfüggő; pl. fordítási díj kb. 10 000 Ft
  • Első készletre szánt MINIMUM javasolt pénzösszeg: kb. 500 000 Ft. – ha nyugodtabban és stabilabban szeretnéd indítani, akkor a készletre szánt első befektetésed magasabb legyen!

Elmondhatom, hogy már többszáz Amazon FBA sellernek segítettem elindítani, illetve felfuttatni a vállalkozását. Ha szeretnéd optimalizálni a költségeidet, kérdéseid merültek fel a fenti tételes lista kapcsán, vagy általánosságban szeretnél érdeklődni az Amazon FBA működéséről, nyugodtan keress fel elérhetőségeim bármelyikén!

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.