fbpx

Nagykereskedelmi beszerzés az Amazonon – mítoszok és a valóság

Nagykereskedelmi beszerzés az Amazonon

Nagykereskedelmi beszerzés az Amazonon – ezzel a témával kapcsolatban több mítosz is kering a neten, amelyek általában félelemmel töltik el a wholesale eladókat. Ezért ezt a cikket annak szentelem, hogy felfedjem a tévhiteket, illetve eloszlassam őket, hogy tisztább képet adjak ennek kapcsán. Tartsatok velem!

1. tévhit: Szükségem van egy raktárra, mielőtt nagykereskedelmi beszerzést végezhetnék

Személyes tapasztalatból mondhatom, hogy egyszerűen nem igaz, hogy a nagykereskedelmi beszerzéshez, illetve az áruk tárolásához okvetlenül szükség van raktárra. Amikor először belekezdtem a wholesale-be, kizárólag otthon dolgoztam, és gond nélkül házhoz kaptam a szállítmányokat. Ma már saját raktárral rendelkezem, de nem volt ez mindig így.

Ha előkészítő központot veszel igénybe a nagykereskedelmi kiszállítások fogadására, akkor ezeknek meg kell tudniuk tenni a szükséges intézkedéseket a létesítményeikben, így ez a megoldás is tökéletesen elfogadható.

2. tévhit: A nagykereskedelmi cégek nem adnak el nekem, mert Amazon viszonteladó vagyok

Ez a mítosz ismét elterjedt a viszonteladói közösségben. Gondolom, azért is, mert van benne némi igazság. Igen, egyes vállalatok nem üzletelnek Amazon eladókkal? Hogy miért? Általában a korábbi negatív tapasztalatok miatt bizalmatlanok, vagy úgy vannak vele, hogy már elég wholesalerrel dolgoznak együtt.

Viszont rengeteg olyan cég van, amely nyitott az új Amazon viszonteladókra, szóval ez az állítás csak részben igaz. Ahogyan az előző bekezdésben is javasoltam, érdemes kutatást végezni, fórumokon és csoportokban érdeklődni, így rátalálhatsz a számodra legideálisabb beszállítóra. Az Amazon eladókkal együttműködő nagykereskedelmi cégek keresése eltarthat egy ideig, de a megtérülés óriási lehet!

3. tévhit: Nagykereskedelmi beszerzés az Amazonon? Ehhez biztos, hogy nagy tőke kell!

Az igazság az, hogy minél több tőkéd van, annál gyorsabban éred el a kitűzött célokat, de a nagykereskedelmi beszerzés az Amazonon a legtöbb beszállító esetében nincs nagymértékű minimum rendeléshez kötve.

Egyes wholesale bizniszek nagy befektetéseket igényelhetnek, de rengeteg helyen lehet mindössze néhány száz dolláros nyitómegrendelést leadni. Lehet, hogy nagy munkát igényel, hogy rájuk találj, de a vállalkozásod kezdeti szakaszában ez abszolút megéri! Kutasd fel ezeket a forrásokat, vedd fel velük a kapcsolatot, kérdezz rá minden apróságra, de fontos, hogy ne vásárolj olyan termékeket, amelyek nincsenek még tesztelve!

4. tévhit: A nagykereskedők mindig a legalacsonyabb áron értékesítenek

A nagykereskedelmi cégek hagyományosan úgynevezett keystone árakon értékesítik termékeiket – 50%-os kedvezményt adnak a kiskereskedelmi listaárból.

Vannak azonban módok arra is, hogy még alacsonyabb áron vásárolj és még több haszonra tegyél szert – egyszerre. Például így:

  • Kedvezmények nagyobb vásárlás esetén – ne félj alkudozni!
  • Kiárusítások bizonyos ünnepek vagy bizonyos események körül – iratkozz fel a beszállítók hírleveleire, hogy első kézből értesülj a leárazásokról!
  • Ingyenes kiszállítás, egyéb promóciók stb.

5. tévhit: Nehéz (lehetetlen?) jövedelmező nagykereskedelmi termékeket találni

Egyesek úgy gondolják, hogy szinte lehetetlen olyat árut találni, amit érdemes eladni az Amazonon – amolyan tűt a szénakazalban-effektus. De ki mondta, hogy a nagykereskedelmi beszerzés az Amazonon mindig csak játék és mese?

Azt javaslom, hogy az első lépés legyen az, hogy az Amazonon kutatsz profitábilis termékek iránt (BSR értékek figyelésével, összevetésével), majd csak ezután keresel olyan céget, amely értékesíti a kiválasztott árut. Látni fogod, hogy igenis vannak olyan termékek, amelyek értékesítésébe megéri fektetni. Ha megtalálod a piaci rést, nyert ügyed van!

A nagykereskedelmi beszerzés az Amazonon egy olyan topik, amelyhez több mítosz is tapad, de amint látod, egyáltalán nem olyan bonyolult, mint ahogyan azt sokan állítják. Ha érdekel az Amazon wholesale, regisztrálj ingyenes minikurzusomra, és vágj bele még Karácsony előtt!

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.