fbpx

Nők az Amazonon

nők az amazonon_szőke balázs_amazon blog

Napjainkban a nőknek egyre sokrétűbb szerepekben kell helyt állniuk ahhoz, hogy sikeresek legyenek az élet minden területén. Mindegy, hogy Nőnapról vagy az év bármely átlagos hétköznapjáról van szó, a nők ugyanúgy vágynak az elismerésre, odafigyelésre, mint a férfiak. Ma már egyre több nő van vezető pozícióban, legyen szó egy kisebb startupról vagy egy világcégről. Az e-kereskedelemben is szép számmal vannak jelen női vállalkozók, és a nők az Amazonon is sikereket érnek el.

Az Amazon Seller Centralon keresztül végzett közelmúltbeli kutatás egyértelműen kimutatta: az eladók 42%-ának vállalkozása női tulajdonban van. Ez egy ígéretes szám, hiszen azt mutatja, hogy az az Amazonon értékesítők csaknem fele nő.

Az idei Nemzetközi Nőnapon Diane von Furstenberg (DVF) divatikonnal fogott össze az Amazon, hogy közösen hívják fel a figyelmet a nők által alapított vállalkozásokra. Az Amazon Live-on keresztül kapcsolatba léphetünk a DVF-fel, továbbá inspiráló beszélgetéseket hallgathatunk többek között a női vállalkozói szellemről, kihívásokról, női tulajdonban lévő cégek történeteiről, egyéni életutakról. Az amazon.com/internationalwomensday oldalon egész márciusban hasonlóan érdekes tartalmakkal várják az érdeklődőket.

Nők az Amazonon

Az Amazon sokrétű vállalkozási lehetőségeket kínál a nőknek többek közt a retail és nagykereskedelem, a szállítás, a könyvkiadás, valamint a technológia területén. A nők az Amazonon tehát többféle feladatkörben is megmutathatják tehetségüket.

Melissa Nick, az Amazon Worldwide Operations igazgatója például olyan csapatot vezet, mely nehéz és nagy tárgyakat magában foglaló megrendelések teljesítésén, szállításán dolgozik (pl. pezsgőfürdők, kanapék, sporteszközök). Elmondása szerint arra a legbüszkébb, hogy az általa kiépített hálózat segítségével felére csökkentették a szállítási időt. Létrehozott egy GM Academy nevű programot is, melynek célja, hogy megtanítsa a vezetőket arra, hogy hogyan menedzseljenek sikeresen 4000+ munkatársból álló csapatot a teljesítési központok hálózatában.

Payal Patel története is motiváló lehet számodra. Az Amazon egyik minőségbiztosítási mérnöke az alábbiakat vallja munkájáról: „az Amazonnál végtelen lehetőség nyílik kíváncsiságunk kielégítésére és szakterületeink bővítésére. Minőségbiztosítási mérnökként büszke vagyok arra, hogy tagja lehetek az Amazon Scout csapatának. Ez egy új, teljesen elektronikus kézbesítési rendszer, melynek célja a 100%-os biztonság elérése a csomagszállítás terén, autonóm kézbesítő eszközökkel.” Payal új a robotika területén, de az Amazon platformot biztosított számára a tanuláshoz és a fejlődéshez. Minden nap kivételesen intelligens kollégákkal dolgozik, akik a kézbesítés jövőjét alakítják.

Shanika Hope, aki az Amazon Web Services Educate tartalomfejlesztési és kutatási felelőse, világszerte több százezer hallgatónak, oktatónak segít befektetni a jövőjükbe technikai készségeik fejlesztése révén. „Az Amazon megadta nekem a lehetőséget, hogy szakmailag fejlődhessek mind a technológia előmozdítójaként, mind pedig csapatok vezetőjeként. Büszke vagyok arra, hogy az Amazon család tagja vagyok, hiszen így lehetőségem van arra, hogy minden nap nemzetközi környezetben dolgozhassak és az innovatív fejlesztések egyik úttörője lehessek.”

Fejlődj Te is az Amazonnal!

Tartozz azok táborába, akik már elkezdték építeni a jövőjüket az Amazonon! Ahogy fentebb is írtam, a nők az Amazonon immár 42%-os arányban vannak jelen. Az Amazon hisz a fejlődésben, és olyan diverzifikált perspektívákat kíván nyújtani, melyek révén mindenki megtalálja a számításait, ha kellően elszánt, kitartó és hajlandó olykor áldozatokat is hozni a siker elérése érdekében.

Amennyiben szeretnél wholesale eladóvá válni az Amazonon, regisztrálj ingyenes minikurzusomra vagy tedd fel kérdéseid elérhetőségeim bármelyikén!

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.