fbpx

Kezdd el már ma élni az álmaidat az Amazon FBA segítségével!

amazon_fba_szoke_balazs

Alapvetően nem vagyok egy múltba révedős típus, de a napokban olvastam néhány Amazon sztorit a kilencvenes évekből, és azt láttam, hogy ha valaki mondjuk 1997-ben 1000 dollárt fektetett be Amazon részvényekbe, ma az értéke meghaladja az egymillió dollárt. Ez nagyon sok pénz. Talán el sem tudjuk képzelni, hogy milyen sok. Nincs több diákhitel, mamahotel, unalmas, középszerű munka, van helyette szép autó, még szebb ház, és egy gondtalan élet ígérete… Kezdd el élni az álmaidat már ma az Amazon FBA segítségével – mutatom, hogyan!

A kilencvenes évekbe még mi sem tudunk visszamenni, a „mi lett volna ha?”-féle siránkozás pedig szerintem nem a mi műfajunk. De probléma egy szál se, ugyanis az Amazon FBA napjainkban is több tízmilliárd dollárhoz segíti hozzá az olyan eladókat, mint te vagy én. 2018-ban ez az összeg mintegy 40 milliárd dollár volt, 2019-re és 2020-ra pedig csak még tovább nőtt. Tehát lelassulásról, recesszióról szó sincs, sőt, valójában az Amazon folyamatosan gyorsul, fejlődik, hatékonyabbá és egyszerűbbé válik az évek múlásával.

A globális e-kereskedelmi óriás mára a hétköznapi emberek legnagyobb pénzkereseti és üzletépítési forrása lett – demokratizálta, elérhetővé tette a  „nagyban játszott” online értékesítést, mely immár nemcsak kevesek kiváltsága.

Az Amazon eladók köztünk élnek

Figyelj jól, mert noha időutazni nem tudunk, de ha megragadod a „most”-ot, te is csatlakozhatsz ahhoz a több millió eladóhoz, akik már sikert könyvelhettek el az Amazon FBA-nak köszönhetően.

Tudtad, hogy az Amazonon megvásárolható termékek nagyjából felét olyan emberek értékesítik, mint te vagy a szomszédod? Lehet, hogy az az ing, okosóra, dohányzóasztal egy ismert, népszerű cég gyártmánya, de több, mint valószínű, hogy a vásárlóhoz már egy viszonteladón keresztül jutott el az Amazon FBA wholesale modellnek köszönhetően. A nyereség pedig lehet, hogy egy gyesen lévő anyukához, egy főiskolai hallhatóhoz vagy egy 8-5-ig irodai munkát végző agilis középkorúhoz kerül, akiknek volt elég merszük egyéb elfoglaltságuk, főállásuk mellett is belevágni valami újba, hogy aztán később a következő szintre tudjanak lépni.

Igen, az Amazon FBA eladók leggyakrabban átlagos, hétköznapi emberek. Nem szakértők. Nem milliomosok. Nem online értékesítési guruk, akik sportautókkal járnak és hatalmas villában laknak. Bárki elkezdhet értékesíteni és pénzt kereseni az Amazon FBA segítségével. Igen, te is.

És hogy mikor a legideálisabb belevágni? Most!

És ez nem csak egy üres figyelemfelkeltés. Jó okom van azt mondani, hogy nincs mire várnod, most kell belevágni az Amazon FBA üzletbe! Az online kereskedelemben ugyanis rendkívül gyors növekedés tapasztalható. Ha most lépsz és jól játszod ki a kártyáidat, hihetetlen profitra tehetsz szert.

Évente az Amazon bevétele 30-40%-kal növekszik. 2022-re a piac várhatóan évi közel 400 milliárd dolláros bevételt fog elérni. Ha most kezded el, jó esélyed van arra, hogy a te üzleted is az Amazonnal növekedjen, egyszerűen csak azáltal, hogy ott vagy az eladók közt.

Lehet, most épp arra gondolsz: „na jó, de akkor pont, hogy túl nagy a verseny az Amazonon, így nem sok esélyem van…” Ez korrekt felvetés, hiszen lassan ott tartunk, hogy mindenki ismer valakit, aki az Amazon FBA-val értékesít. Valójában azonban az Amazon még mindig nem elég versenyképes. A platformhoz csatlakozó eladók száma nem képes lépést tartani azzal, hogy milyen gyorsan növekszik az Amazon. Továbbá sok, a piactéren értékesítő eladó őszintén nem tudja, mit csinál valójában. Az e-kereskedelmi óriásnak tehát több olyan értékesítőre van szüksége, akik komolyan gondolják az eladást és a profitszerzést. Az Amazon jövője nagyrészt rajtuk/rajtad múlik.

És félreértés ne essék: nincsenek korlátai annak, hogy mennyi pénzt lehet keresni az Amazon FBA-val. Indíthatod az üzletedet mellékállásként, ha egyszerűen csak szeretnél némi extra pénzt keresni. De ha főállásként képzeled el az Amazon FBA bizniszt, akkor sincs előtted akadály.

A Feedvisor felmérése szerint minden ötödik ember legalább egymillió dolláros árbevételt realizál az Amazonon. Ez a szám 2017 és 2018 közt megduplázódott. Jól hangzik, ugye?

Együtt könnyebb

Igen ám, de elsőre elég ijesztően hangzik csak úgy belevágni egy teljesen új üzletbe. Nyilván neked is számtalan kérdésed van, amire szakértő válaszokat vársz. Ingyenes minikurzusomat pont ezért állítottam össze. Számos olyan dolog van, amiről már a kezdetekkor jó, ha tudsz, az esetleges buktatók elkerülése érdekében. Tanulj mások hibáiból!

Fontos, hogy érezd: soha nem vagy egyedül. Minden lépésen végig vezetlek, csak annyit kell tenned, hogy regisztrálsz az ingyenes minikurzusra.

Az Amazon FBA-val történő értékesítés nem egy múló divathóbort, hanem a hosszú távú stabilitáshoz, függetlenedéshez vezető egyik legerősebb eszköz. Nem fogok hazudni, nem mondom azt, hogy minden lépés könnyű. Azt sem ígérem, hogy egyik napról a másikra megoldja az összes problémádat.

Viszont, ha megfelelő eszközök, erőforrások és támogatás áll rendelkezésedre, előbb-utóbb a siker a te küszöbödön is ott fog állni. És ha már ott van, csak be kell engedned.

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.