fbpx

Professional vs. individual eladói fiók (seller account)

Amikor elindítod Amazon wholesale vállakozásodat, két lehetőséged van: lehetsz egyéni vagy professzionális eladó. Utóbbi több előnnyel jár, ezért havidíjas.

De melyik éri meg neked jobban?

Az individual seller account akkor lesz a legidálisabb számodra, ha csak néhány terméket akarsz eladni az Amazonon, amolyan tesztüzemmódban vagy még. Noha nincs havi előfizetési díj, minden eladott termék után jutalékot kell fizetni az Amazon feléa referral és a closing fee-n túl. Ha havonta több, mint 40 terméket akarsz eladni, akkor jobban jársz, a professional seller accountot választod.

A fizetett díjakon kívül néhány más fontos tényezőt is figyelembe kell venni, mielőtt regisztrálnál egyik vagy másik accountra.

Az individual seller accounttal rendelkezők nem használhatnak harmadik fél nyújtotta szolgáltatásokat (emzio, Bqool stb). Nem választhatnak korlátozott elérhetőséggel rendelkező termékkategóriákat és nem jogosultak a Buy Boxra (ahol az értékesítés nagy része történik), csak akkor, ha FBA-t használnak.

Ezzel szemben a professional seller account tulajdonosok igénybe vehetik a harmadik felek szolgáltatásait, jogosultak a Buy Boxra, jelentkezhetnek a korlátozott termékkategóriákra, készíthetnek új termékinformációs oldalakat és hozzáférést kapnak további seller reportokhoz is.

Maradj motivált!

A professional seller accountot azért is ajánlom az újonnan belépő wholesale vállalkozóknak, mert tapasztalataim alapján, általa komolyabban veszik az üzletet és minden erejükkel azon vannak, hogy a lehető leggyorsabban megtérüljön a befektetésük, illetve, hogy 40 terméknél mindenképpen több eladásuk legyen egy hónapban.

Hiszen minél több terméket adsz el, annál inkább csökkennek a járulékos költségek. Akár 500 terméked is gazdára találhat egy hónapban úgy, hogy továbbra is ugyanazt a díjat fizeted az Amazon felé. Mindössze havi 40 tétel értékesítése szükséges ahhoz, hogy a professzionális eladói díjat „kiegyenlítsd”, és minden, amit ezen felül adsz el, bónusz.

A professional seller accountról kicsit bővebben

Most biztos azt gondolod magadban, hogy igen, tényleg megéri egyből professzionális fiókot nyitni. Vizsgáljuk meg most kicsit közelebbről, hogy milyen előnyökkel jár a professional seller account ténylegesen.

Költségmegtakarítás

Ha havonta több mint 40 terméket értékesítesz, akkor spórolni fogsz, hiszen alacsonyabbak a járulékok, jutalékok költségei. Ez egy ritka ajándék az üzleti világban, ahol általában a magasabb értékesítési szám magasabb díjakat is követel meg tőled.

Automata árazás igénybevétele harmadik féltől származó szolgáltatásokon keresztül

Egy bizonyos szint felett már megéri külsős cégek automata árazó megoldásait igénybe venni, mivel ezzel szinte teljes egészében passzívvá lehet tenni az árazási témakört.

Korlátozott kategóriák elérése

Az Amazonon számos kategóra, alkategória, brand van korlátozva, például az éppen aktuális/szezonális termékek, az élelmiszerek vagy bizonyos játékok az ünnepek alatt. Ha hasonló tételeket szeretnél értékesíteni, akkor azt csak professional seller accounttal teheted meg.

Lehetőség a Buy Boxra

Az egyik legjobb módszer a készletkezelésre az, ha megkapod a Buy Boxot. Ha nagyon népszerű terméket adsz el, akkor meg kell nyerned a Buy Boxot,hogy minél gyorsabban eladhasd őket. (Kivéve, ha FBA-s eladó vagy.)

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.