fbpx

Valentin-nap: hogyan készülj rá?

valentin_nap_amazon_wholesale_szőke_balázs

Természetesen nem a magánszférádban szeretnék vájkálni, hanem szakmai dolgokról fogok most is írni. Ha Amazon wholesale üzleted van, akkor az első negyedév legnépszerűbb ünnepe, a Valentin-nap igenis tartogathat számodra némi extra profitot. Az ajándéktárgyak rendkívül kelendőek ebben az időszakban, hiszen sokan keresnek párjuknak különféle meglepetéseket, de más tételek is kelendőek lehetnek február 14-e előtt.

És hogy mi a legérdekesebb az egészben? Az Amazon keresési kifejezéseinek tanulmányozása során arra derült fény, hogy a vásárlók többségének nem volt különösebb ajándékötlet a fejében, amikor hozzáláttak az online shoppingoláshoz. Szeretnének valami igazán szívhez szóló, hasznos dologgal örömet szerezni a kedvesüknek, de hogy pontosan mivel, azt a böngészés alkalmával találják ki.

Lássuk, hogyan érdemes felkészülni a Valentin-napi dömpingre!

Nagyobb kereslet Valentin-nap előtt

Bár a Valentin-nap nem akkora volumenű ünnep, mint a Karácsony, mégis fontos a tervezés. A „Valentin nap” kulcsszóra januárban 136%-kal, februárban pedig csaknem 1000%-kal többször keresnek, de a statisztikák azt is kimutatták, hogy sokan utolsó pillanatra hagyják a vásárlást.

Készülj fel, hogy ezen a héten többen fognak vásárolni az Amazonon, és jellemzően a kisebb tárgyak, a gyorsan fogyó tételek lesznek most napirenden!

Előnyben a niche kategóriák

Határozd meg és emeld ki a leginkább ajándékozásra érdemes termékeidet, amelyek Valentin-napon általában az alábbi kategóriákba tartozhatnak:

  • Édességek
  • Ékszerek
  • Fogyasztói elektronika
  • Parfümök, illatgyertyák
  • Férfi kiegészítők
  • Női kiegészítők
  • Ajándékkártyák
  • Otthon és kert

Légy kreatív!

Ha nem értékesítesz a fentebbi kategóriába sorolható termékeket, akkor se aggódj! A Valentin-napot a világ különböző részein eltérően ünneplik, nem mindenki a hagyományos ajándéktárgyakat keresi. Simán van rá sansz, hogy a termékeid beillenek ajándéknak is, hiszen sokan sokfélék vagyunk.

Ha totál másban utazol, kreatívnak kell lenned! Hidd el, a hagyományostól eltérő ajándékok is kelendőek lehetnek. Aki szeret túrázni, lehet, hogy parfüm vagy óra helyett egy új kirándulós szettet szeretne adni ajándékba, de az otthoni spa-élmény, a gasztronómiai kiegészítők vagy a home-office-t kényelmesebbé tevő tárgyak, kütyük is menők lehetnek most.

És ha már kütyü, hozok egy elsőre furcsának hangzó trendet: a kisebb kamerák, lehallgató szettek, GPS-nyomkövetők piaca is fellendül február elején. Hármat találhatsz, miért! 🙂

Gondolj a szinglikre is!

A világon számos olyan ember van, aki a Valentin-napot nem, vagy sajátosan ünnepli, mivel egyedülálló. Ebben az időszakban előnyben vannak azok az Amazon eladók, akiknek vannak úgynevezett öngondoskodásra szánt termékei is. Ilyenek a különféle bőrápolók, sportruházatok és -eszközök, lakberendezési tárgyak stb.

Sokan a barátaiknak, családtagjaiknak (sőt, egyesek a házi kedvenceiknek!) vásárolnak ilyenkor, és való igaz, hogy általában ők az olcsóbb termékeket keresik, de nem árt, ha a klasszikus Valentin-napi ajándékok mellett a szinglik igényeire is gondolsz – főleg, mert ezek a tárgyak egész évben eladhatók lesznek, ha esetleg nem fogynának el Valentin-nap előtt.

Kínálj extra szolgáltatásokat!

A Valentin-nappal kapcsolatos extra szolgáltatások is jól jöhetnek: az ajándékcsomagolás, az extra gyors szállítás, a személyes üzenet hozzáadásának lehetősége előnyt biztosíthatnak a versenytársakkal szemben.

Ha szeretnél te is Amazon wholesale üzletet nyitni, regisztrálj ingyenes minikuzusomra!

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.