fbpx

Szintet lép az Amazon a fenntarthatóság elősegítése érdekében

Korábban írtam már arról a blogomban, hogy hogyan vállalkozhatsz tudatosan, fenntartható módon, ha Amazon wholesale üzleted van. Minden jel arra mutat, hogy a környezettudatosság egyre fontosabb az e-kereskedelmi óriás számára. Tavaly ősszel hivatalosan is bejelentettek egy olyan programot, melynek célja, hogy segítse a vásárlókat a fenntarthatóbb termékek felfedezésében és megvásárlásában.

Jó hír, hogy az Amazonon ezentúl külön platformon jelennek meg a környezettudatos termékek.

„Műanyagmentes szilárdsamponok és organikus gyerekruhák: az Amazon egy új, a fenntartható termékeket listázó platformot indít, hogy ezzel ösztönözze a brit és az európai vásárlókat abban, hogy környezetbarát termékeket válasszanak – írta a Guardian. A platformon terveik szerint több mint 40 ezer, tanúsítvánnyal rendelkező termék lesz elérhető.

Terveik szerint kifejezetten kisebb, európai gyártók termékeit kínálják majd és az oldalon extra információkat is találnak majd a vásárlók a termékek fenntarthatóságáról és környezeti lábnyomáról.

Az új oldal szeptemberben indult az Amerikai Egyesült Államokban és a következő hetekben indítják el az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban.

A világ legnagyobb online kereskedőjét számos kritika érte az elmúlt években a cégnél keletkező hatalmas mennyiségű csomagolási hulladék miatt, tavaly pedig egy olyan, új csomagolást mutattak be, amit nem is lehet újrahasznosítani.” – írja a HVG.

Ez az új kezdeményezés azonban bizakodásra adhat okot, és minden bizonnyal segíteni fog az ökológiai lábnyomunk csökkentésében, amellett, hogy új lehetőségeket kínál az Amazon wholesale eladók számára.

Forrás: HVG, fotó: Cierra Miller/StyleCaster

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.