fbpx

Amazon wholesale: tanácsok a kínai beszállítókkal kapcsolatban

kínai beszállító_chinese supplier_amazon wholesale_szőke balázs_balázs szőke

Többször is hangot adtam már annak, hogy a kínai termékekkel és beszállítókkal vigyázni kell, és körültekintően meg kell vizsgálni minden aspektust, mielőtt zöld utat adunk nekik. Ha mégis találsz olyan termékeket, melyeket meglátásod szerint sikeresen tudnál értékesíteni Amazon wholesale üzletedben, íme néhány hasznos tipp, mielőtt belevágsz!

Koncentrálj a kapcsolatok ápolására, ahelyett, hogy csak a legjobb dealeket keresed!

Az üzleti tranzakciókat Keleten másként hajtják végre, mint Nyugaton, és ezt a legjobban a „guanxi” fogalma foglalja össze. A guanxi a konfucianizmusból ered, amely filozófia szerint a tranzakciók lebonyolítása – bármilyen üzleti vagy személyes tranzakció – bizonyos hierarchiákon alapul. A tradicionális kínai társadalomban két ember között hosszan tartó személyes, dinamikus kontaktusra épülő, interaktív kapcsolat alakulhat ki egy informális hálózaton keresztül. Ez napjainkban is jelen lévő gyakorlat Kínában.

Először személyes alapon kell kapcsolatot létesítened a beszállítóddal, különféle kommunikációs eszközöket használva a bizalom, a tisztelet és a szorosabb kontaktus megteremtésére. Mielőtt tárgyalnál egy Amazon wholesale üzletről, összpontosíts a beszállító megismerésére, mert minél szilárdabb a kapcsolat alapja, annál jobban megtérül hosszú távon. Ez talán elsőre furcsa lehet, de végülis te is nyerhetsz abból, ha teljesebb képet alkotsz partnereidről, hiszen hiába a kecsegtető dealek és az olcsó áru, ha a végén megütöd a bokád azért, mert nem szántál elég figyelmet az üzletfeleidre.

Végezz kutatást!

Emlékszel még, milyen volt a barátkozás az óvodában? Csak annyit kellett tenned, hogy megosztottad a zsírkrétáidat valakivel, és máris a legjobb barátok voltatok az illetővel. A kapcsolatépítés és a termékek beszerzése az üzleti életben ennél sokkal bonyolultabb, és a megfelelő beszállító megtalálása bizony időt és alapos átgondolást igényel.

Ha már megtaláltad, hogy melyik kínai beszállítóval szeretnél együttműködni Amazon wholesale bizniszedben, feltétlenül checkold le az illetőt vagy a céget, olvass véleményeket! Nézd meg továbbá, hogy kikkel dolgozik, a versenytársaid köztük vannak-e. Légy mindig, minden körülmények közt résen, és amint megjelenik az első „red flag”, inkább keress egy másik lehetőséget! Tudod, jobb félni, mint megijedni.

És ha valóban internalizálni akarod a guanxi filozófiát, a járvány lecsengése után irány a termékbemutatók, kiállítások! A személyes kontaktus fontos lehet a hosszú távú kapcsolatok előmozdításában, még akkor is, ha csak egyszer vagy kétszer találkoztál partnereddel.

Soha ne fogadd el az első ajánlatot, ha Amazon wholesale üzleted van!

A Kínából származó termékek beszerzésének nagy része hosszas tárgyalást követően kerül birtokunkba. Ne feledd azonban, a feltüntetett ár nem feltétlenül az, amit te végül kifizetsz. Sőt!

Az árakról való tárgyalási folyamat során az alábbi pár dolgot érdemes figyelembe venni, ha Amazon wholesale modellben értékesítesz.

A kínai a világ egyik legnagyobb piaca. A kereskedők számára az üzlet jobban működik akkor, ha folyamatosan növelni tudják az eladott cikkek számát. A beszállítóknak a saját haszonkulcsukon is gondolkodniuk kell, így olyan árszintjük lesz, amelynél alább nem tudnak menni – vagyis tudnak, de valószínűleg ez az értékesítési folyamat valamely részében nyomot hagy, ami rád is hatással lehet. Szóval érdemes a mennyiséget növelni az első pár rendelésnél, azáltal te is spórolhatsz és a beszállító is jól jár. A mennyiség mellett esetleg a szállítási idő is lehet alku tárgya.

Fontos azonban, hogy ne csak az árról tárgyalj, hanem a minőségről és az egyéb kondíciókról is.

A cél az, hogy elég alacsony áron találj olyan termékeket, amelyek lehetővé teszik, hogy releváns haszonkulcsot érj el, illetve, hogy újra befektethess a bizniszedbe, ugyanakkor a rossz minőség elűzi a vásárlóidat. A kínai áruval kapcsolatban lényeges, hogy meggyőződj a termékek eredetiségéről, használhatóságáról, hogy ne érjen csalódás és persze anyagi kár hosszabb távon.

Az ingyenes minikurzusomban a termékbeszerzésről is beszélek, regisztrálj rá, ha még nem tetted, és ismerkedj meg az Amazon wholesale alapjaival!

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.