fbpx

Elektronikai cikkek értékesítése az Amazonon

elektronikai cikkek értékesítése az amazonon_szoke balazs_amazon wholesale

Korábban már írtam nektek népszerű termékkategóriákról – könyvekről, társasjátékokról, sportcipőkről… Ebben a cikkben most egy olyan kategória lesz terítéken, melyet az egyik legversenyképesebbnek és legfontosabbnak aposztrofálhatunk. Az elektronikai cikkek értékesítése az Amazonon a te vállalkozásod számára is meghozhatja a vágyott sikert, de figyelem, nem minden arany, ami fénylik! Az alábbiakban segítek neked eldönteni, hogy érdemes-e a kütyükkel foglalkoznod vagy sem, illetve milyen B opció állhat rendelkezésedre.

Mik azok az elektronikai cikkek?

Az Amazon elektronikai kategóriája a következő alkategóriákból áll:

  • TV és videó
  • Audio és házimozi
  • Számítógépek
  • Kamera és fényképezőgép
  • Hordozható technológia
  • Autóelektronika és GPS
  • Mobiltelefonok
  • Irodai elektronika
  • Hangszerek
  • Amazon eszközök

Ismerd meg a piacot!

Elsőként alapvetően fontos, hogy ahhoz, hogy jól átgondolt és profitábilis legyen az elektronikai termékportfóliód kialakítása vagy kibővítése, meg kell értened az előnyöket, az esetleges hátrányokat, illetve az elektronikai világ működését.

A fogyasztók életminőségére közvetlen hatással van a modern technológia, a virtuális valóság, a mesterséges intelligencia és így tovább, így ez a piac nagy növekedési potenciállal kecsegtet. Az elektronikai szektor folyamatosan változik, ami azt jelenti, hogy vállalkozásod is egy konstans növekedési pályára állhat. Az elektronikai cikkek értékesítése az Amazonon nagyon sok eladónak jött már be, de:

Vedd figyelembe, hogy ez nem egy könnyű terep!

Az elektronikai cikkek árrése körülbelül 9% a pozitív jövedelem szempontjából, de több vállalkozás produkál negatív eredményt és cash flow-t a nagy verseny miatt.

Az sem elhanyagolható tényező továbbá, hogy az eladóknak általában csökkenteniük kell árrésüket a visszatérések, lopások és a különféle károk miatt, amelyek az elektronikai termékek esetében gyakoribbak, mint bármely más kategóriában.

Továbbá az elektronikai cikkek értékesítésekor az eredetiség problémája is felmerül. Kína híres a hamisítványairól, de ma már a legtöbb elektronikai nagyvállalat ott gyártat. A kihívás abban rejlik, hogy megtalálod-e a megbízható kínai beszállítókat vagy sem. Ebben segíthet az úgynevezett Supplier Assassment – támogatnak a törvényes beszállítók megtalálásában, a minőségellenőrzésben, ártárgyalásokban stb.

Hogy milyen elektronikai cikkeket értékesíthetsz, azt kormányzati előírások, a márkák által támasztott feltételek és az Amazon korlátozásai is befolyásolhatják.

Ugyanakkor, ha szeretsz kísérletezni és egy olyan szakaszban van a vállalkozásod, amikor egy bátor lépésnek helye lehet, akkor mindenképpen teszteld ezt a termékkategóriát, hiszen: aki mer, az nyer (tapasztalatot egész biztosan). Ne felejtsük el, hogy még mindig ez az egyik leginkább keresettebb kategória a piacon, ami egyszerre jelent előnyt és hátrányt is. Ha úgy érzed, megtaláltad azokat a tételeket, amikkel sikered lehet és amelyek kevésbé versenyképesek, ne fogd vissza magad!

A használt elektronikai eszközök eladásából is profitálhatsz!

Ha az új elektronikai cikkek értékesítése az Amazonon nem opció számodra, van egy másik módja is annak, hogy pénzt keress a tech piacon. Az Amazon Return Pallets segítségével a vásárlók által korábban visszaküldött, de működőképes termékek (vagy azok alkatrészeinek) más platformokon való eladásával is nyereséget tudsz realizálni.

A visszaküldött és újra értékesített tételek természetesen nem csak elektronikai cikkek lehetnek. Az otthoni és kerti eszközöktől kezdve a ruházati cikkeken át, az egészség- és szépségápolási termékekig terjed a visszaküldött tételek skálája, melyek extra profitot termelhetnek neked.

Ha kérdéseid vannak a fentiekkel kapcsolatban, lépj velem kapcsolatba, ha pedig az Amazon wholesale iránt érdeklődsz, ingyenes minikurzusomat ajánlom figyelmedbe.

Szőke Balázs

Szőke Balázs

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsőkézből a hírekről és további hasznos tartalmakról az internetes kereskedelem témakörében.